Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Event

Corporate Culture - Reis door je eigen organisatie

Op 9 december jl. twitterde ik me suf. Er waren zoveel mooie uitspraken van de sprekers dat ik niet kon stoppen. In Ouwehands Dierenpark in Rhenen woonde ik het event Corporate Culture bij.

Anke Tijtsma | 6 januari 2017 | 3-4 minuten leestijd

Wat denk je van deze uitspraak: ‘Verandering vindt plaats in het ‘ondertussen’’. Of het nou de verandering van de werkcultuur is in een organisatie of in jouw eigen leven. In de liminale fase hebben we nog geen sluitende antwoorden. Dan is er vooral veel ‘niet-weten’. De oproep van corporate antropoloog Danielle Braun is helder. Het is onmogelijk om in een veranderingstraject lineair van de beginsituatie direct naar de eindfase te stappen. Koester dus die tussenfase. Dat spreekt mij momenteel zeker aan. Ik verruilde onlangs mijn directeursbaan voor een plek in de schoolbanken aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Heerlijk, maar ook heel onzeker. En wat daar na dit schooljaar precies uit rolt? Dat weet ik nog niet, maar na het inspirerende event in Ouwehands Dierenpark is de antropoloog in mij weer flink wakker geschud.

De uitdagingen en veranderingen waar we in onze organisaties voor staan, zijn nieuw en tegelijk eeuwenoud. Danielle Braun en Jitske Kramer nemen ons mee op een reis via verre, vreemde volken naar het wezen van onze organisaties en de dynamiek die er speelt. Ze omarmen diversiteit en verplaatsen totempalen. En over vergaderingen in organisaties zijn ze heel duidelijk: Nooit meer vergaderen. Steek kampvuren aan!

Die opmerking van Braun speekt direct tot mijn verbeelding. Ik onderzoek voor mijn master Crossover Creativity de dynamiek in vergaderzalen. Hoe kan het dat het er in zalen vaak heel stroperig en afstandelijk aan toe gaat. Zou het helpen als we ons niet zomaar klakkeloos conformeren aan de ongeschreven gedragscodes en de regels en conventies die er gelden? Wat zou er gebeuren als we Harry wat vaker aan het woord laten? Harry staat hier voor iedere andersdenkende in een organisatie.

Jitske Kramer vertelt heel bevlogen over het benutten van diversiteit in organisaties. Volgens haar zijn de mensen die zich niet conformeren heel waardevol voor een organisatie. Het laten horen van een andere mening vergt moed. En ze houdt een vurig pleidooi om juist afwijkende ideeën en visies te omarmen omdat ze bijdragen aan de nodige vernieuwing en verandering.

Als antropoloog met kennis van gezondheid omring ik mijzelf momenteel met creatieve denkers en doeners. Ook dat is heel verfrissend. Vanuit die diversiteit in kennis en achtergronden bedenken we samen mooie toepassingen. Iets wat vanuit alleen mijn eigen koker nooit zou kunnen opborrelen. Naast het omarmen van Harry in onze organisaties en bedrijven zou ik ook willen oproepen tot het includeren van veel meer Harries vanuit andere sectoren en disciplines. Meerstemmigheid lijkt misschien chaotisch, maar is eigenlijk heel productief.

We weten al veel over verandering. Mensen willen wel veranderen maar niemand wil veranderd worden… Het fraaie motto van Jitske Kramer en Danielle Braun is dan ook: ‘leren van wat we al weten’. Respect voor ‘wat al is’ is broodnodig. In het prachtige boek De Corporate Tribe wordt je aan de hand van meeslepende beelden en verhalen meegenomen naar exotische volken en tribes van ver. Om vervolgens te lezen over de relatie met onze eigen organisaties. Een heerlijk boek.

En voor het jaar 2017 ga ik zeker inzetten op het benutten van diversiteit. In en tussen organisaties en in allerlei (vergader)zalen. Zeker omdat een kampvuur aansteken niet overal kan of mag!

Anke Tijtsma is antropoloog en interventie ontwerper. Vanuit Buro AanZet traint en adviseert zij professionals in het gebruik van Kunst en verbeeldingskracht in gespreksvoering (voor vergaderingen, intervisie, conferenties). Klik hier voor al haar recensies.

Ook een Event van Managementboek bezoeken? Kijk snel op deze pagina voor de agenda van 2017.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden