Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Event

“Niet omdat het moet maar omdat je het wilt”

Donderdag 22 juni organiseert Managementboek het seminar Nieuw Leiderschap. We vroegen dagvoorzitter en spreker Patrick Davidson waarom hij zo uitkijkt naar deze dag.

Patrick Davidson | 19 juni 2017 | 2-3 minuten leestijd

"Donderdag hebben we een geweldige bezetting met sprekers die mij stuk voor stuk hebben geboeid met hun boeken. Elke deelnemer zal na afloop voldoende handvatten hebben om zelf mee aan de slag te gaan de dag erna. Zelf wil ik delen welke lessen we hebben getrokken tijdens het leiderschapsonderzoek dat we voor ons Wavemakers-boek hebben uitgevoerd. Samen met Martijn Arets en Hans van der Loo heb ik veel interviews gedaan met vernieuwers, in binnen- en buitenland en zowel in bedrijfsleven als bij de overheid. Donderdag krijgen de deelnemers in hun goodie bag alvast de kleine wavemaker mee, een sneak preview op het boek, dat we dit najaar uitbrengen via Vakmedianet."

Wat is je belangrijkste boodschap komende donderdag?
"Er is de laatste jaren veel geschreven over de snelle groei van enkele nieuwe technologiebedrijven, die enorm zijn gegroeid en nu veel impact hebben op ons leven, en over het succes van start-ups. Daarbij ging het meestal over de technologie, de visie of de slimme businessmodellen maar een van de belangrijkste factoren voor exponentiele groei wordt meestal over het hoofd gezien: de menselijke factor. Het succes van organisaties valt of staat juist met de kwaliteit van leiderschap, cultuur en gedrag."

Wat zijn de belangrijkste gedragingen van een goede leider in de tijd waarin wij leven?
"Dat is precies waar ons nieuwe boek over gaat. Wij wilden weten wat ze dan precies doen in die organisaties die zo succesvol zijn. Zo hebben we de vijf principes vastgesteld waarmee mensen niet alleen inspringen op golven van verandering maar deze zelf ook veroorzaken. Tijdens de sessie duiken we in de vijf principes: wilskracht, ambitie, verbinding, explosiviteit en souplesse, afgekort: WAVES. We duiken dan in de mindset en methoden van toekomstmakers die vanuit eigen kracht bezig zijn de wereld een stuk mooier te maken. Niet omdat het moet, of omdat het in een plan van iemand anders staat, maar omdat je het echt wilt."

Welke leider heeft jou recent geïnspireerd en hoe deed hij dat?
"Dan noem ik hotelpionier Hans Meyer. Nadat hij eerst succes heeft geboekt met Citizen M hotels is hij enkele jaren onder de radar geweest om aan een nieuw initiatief te werken. Die nieuwe formule, Zoku, lanceerde hij vorig jaar met succes. Hans is, in tegenstelling tot wat de kapitaalintensieve en daardoor conservatieve hotelsector gewend is, heel erg open en geeft met plezier een kijkje in de manier waarop je in deze hypercompetitieve tijd juist open kunt innoveren. Hans betrekt zijn gasten bij de continue doorontwikkeling van de formule. Tijdens de sessie van donderdag laat ik zeker enkele video-fragmenten uit de wavemaker-interviews met Hans Meyer zien. En dan zie je dat het toch echt niet om businessmodellen gaat maar om gedrag, leiderschap en cultuur. En hoe je daar zelf mee aan de slag kunt, als wavemaker."

Patrick Davidson, veelgevraagd spreker en founder van betterday, is gespecialiseerd in het realiseren van prestatiesprongen, zowel met start-ups als met klassieke organisaties. Zijn boek Wavemakers, samen met Hans van der Loo en Martijn Arets, verschijnt dit najaar bij Vakmedianet.

Deel dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden