Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Red de alfawolf - Zachte leiders maken stinkende wonden

Dagelijks ervaren we als maatschappij de puinhopen van slecht leiderschap. Soms door foutieve beslissingen, maar nog veel vaker omdat beslissingen überhaupt uitblijven. Kent u bouwprojecten die binnen begroting blijven? ICT ontwikkelingen die niet eindigen in een grove schending van toegekende budgetten?

Arvid Buit | 31 oktober 2018 | 1-2 minuten leestijd

Wij breken met Red de Alfawolf een lans voor sterk leiderschap, onder het motto ‘Zachte leiders maken stinkende wonden’.

Er verschenen talloze werken over dienend leiderschap, verbinding, soul-searching en mindfulness. Prima natuurlijk, maar met kundig bestuur heeft dit alles bar weinig te maken. Ieder collectief heeft namelijk bij tijd en wijle een Alfawolf nodig, om beslissingen te nemen en de juiste richting te kiezen. Omdat dit type leider vaak geassocieerd wordt met narcistische, egocentrische en onsympathieke mannen, is dit talent steeds vaker verdwenen uit de boardroom. 

Als executive coach en gedragstherapeut werken wij dagelijks met de top van het bedrijfsleven, en zien dat deze tendens een steeds groter wordend probleem oplevert. In tijden van groei, verandering en crisis kunnen we niet zonder deze unieke leiderschapspersoonlijkheden. Ons boek biedt een uitgebreide literatuurstudie, met een 4-voudig model vanuit de psychologische ontwikkeling. In deze primaire rollen, duiden wij met welke scripts een leider zou moeten kunnen opereren. Later in het boek beschrijven we een unieke aanpak, en worden vier leiders gevolgd in hun daadwerkelijke verandering. 

Ons boek biedt een inhoudelijk tegenwicht aan alle boeken over soft skills. Niet door deze structureel te ontkennen, maar door een aanvulling te geven met broodnodige hard skills. Daarnaast is onze aanpak uniek in zijn soort, omdat wij als psycholoog en coach samenwerken aan persoonlijke en zakelijke gedragsverandering bij onze clienten. Red de Alfawolf is een boek voor leiders, begeleiders, maar niet in de laatste plaats voor de leden van een collectief. Een leider kan immers nooit succesvol zijn zonder steun van het collectief. 

Arvid Buit is executive coach en auteur van Wahlberg, Het verhaal van een CEO. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van topbestuurders en de ontwikkeling van het vakgebied coaching. Red de Alfawolf is zijn nieuwe boek.

Deel dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden