Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

De Boekenpraktijk #9: Fantoomgroei, de winnaar

Fantoomgroei van Sander Heijne en Hendrik Noten is door de jury uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2021. Vlak voor de opname van deze podcast zijn de bloemen, de bubbels én het beeldje uitgereikt. Met de prijs op tafel gaat Willem met beide auteurs in gesprek en ontdekt waarom de jury tot de conclusie kwam 'dat iedere manager dit boek moet lezen'.

Willem van Leeuwen | 13 mei 2021

Met hun boek laten de auteurs zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat? Kunnen we er wat aan doen?

In het gesprek komen Sander, Hendrik en Willem steeds terug bij de zzp'er die pakketten bezorgtals praktisch voorbeeld. Waarom moet hij steeds harder werken en verdient hij steeds minder? Dat vraagstuk helpt ons als burgers om iets van de wereld en de economie te vinden. Wat voor samenleving willen we? Die bezorger kan best meer verdienen als wij weer voor de bezorging willen betalen. Geld moet beter worden verdeeld en economische groei is daarvoor niet de oplossing.

 

Luister de aflevering

 

Over de Boekenpraktijk

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs en praktijkgasten hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk. De podcast vind je op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Soundcloud, YouTube of in je eigen favoriete podcastapp.

Deel dit artikel

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden