Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Investeren in duurzaam

Het is een flinke markt aan het worden: duurzaam. Volgens boegbeeld Herman Wijffels is duurzaam niet minder dan ‘de’ markt van de toekomst. Op 30 oktober reikte hij de Herman Wijffels Innovatieprijs uit aan organisatie die bijgedragen aan een duurzame economie.

Bertrand Weegenaar | 5 november 2014

Herman Wijffels is na een bloeiende bestuurscarrière al jaren vurig pleitbezorger van alles wat groen en duurzaam is. Wijffels heeft met Formeren is vooruitzien (‘Duurzame hervormingen in 21 stellingen’) zijn visie in 2012 uit de doeken gedaan. Waar de drive vandaan komt is te lezen in het semibiografische De opdracht – of de vele gezichten van Herman Wijffels van Jan Smit.

Maar zit er business in duurzaam? ‘Trendwatcher des Vaderlands’ Adjiedj Bakas publiceerde vorig jaar Plenty: Megatrends Water Energie en Grondstoffen waarin over naast Water, Energie, Grondstoffen over de megatrend Duurzaamheid wordt geschreven. In een land gebouwd op water, onze koning watermanagement ver over de grenzen bracht, waar inkomsten uit gas niet meer vanzelfsprekend zijn, wind de hele dag waait en de zon zich steeds langer en krachtiger laat zien, is de vraag stellen deze beantwoorden. Ja er zit heel veel business in duurzaam. Plenty is een klassiek Bakas boek: veel informatie en rijk geïllustreerd.

Goede zakelijke voornemens voor 2015 lijken nog ver weg maar als u nieuwe horizonten wilt zien dan is bestudering van bovengenoemde boeken een ideaal start. De prijswinnaars van 2014 hebben een neusje voor kansen getoond. Nu nog duurzaam inkoppen.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden