Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Column

Talent in de toekomst?

Voor het eerst sinds tijden hoor ik werkgevers voorzichtig denken aan scenario’s van herstel. Hoewel het in economische zin nog lang geen zomer is, praat men steeds vaker over het vervangen van de uittredende babyboomers die zoals u weet de komende jaren massaal met ‘grote vakantie’ gaan.

Ralf Knegtmans | 29 juli 2010 | 2-3 minuten leestijd

Meestal gaat de discussie eenzijdig over de aantallen en het opvangen van de gaten. Wie zal de fulltimers van weleer passend kunnen vervangen en tegen welke loonkosten?Af en toe klinkt het besef door dat we te maken hebben met een nieuwe generatie werknemers die andere dingen wil en geld niet langer bovenaan het verlanglijstje hebben staan. Werk moet leuk, zinvol en uitdagend zijn, zo leert recent onderzoek ons.

Ook de schreeuw om autonomie en de vrijheid van handelen klinkt alom. Als je stuurt op output en niet op gewerkte uren op kantoor, motiveer je managers om zich te richten op het vervullen van hun targets. Maar hoe zorg je ondertussen dat ze ook bijdragen aan relevante doelen van bedrijfsbelang die niet in de individuele targets staan? Als je echt in staat bent om tijd- en plaats onafhankelijk werk aan te bieden, ontstaan er nieuwe uitdagingen.

Softwaregigant Microsoft bijvoorbeeld heeft ten gevolge van een in Nederland bedacht en slim uitgewerkt concept van ‘het nieuwe werken’ te maken met te weinig doorstroom binnen het (top)management. De ICT marktleider heeft een dusdanig prettige werkomgeving gecreëerd dat het lastig zal worden om de talenten te verleiden al dan niet tijdelijk elders te werken. Een zelden gehoord luxe probleem.

Terug naar het speelveld van (traditionele) arbeidsvormen. Op basis van trends in onder andere Amerika, voorspel ik u dat er de komende tijd een bijzonder breed palet aan nieuwe werkvormen zal ontstaan. Hybride (ook al een hype in autoland) wordt daarbij het toverwoord.

Het gaat dus in veel gevallen niet langer om ‘of/of’ maar om ‘en/en’ constructies. Mensen die voor een deel in dienst zijn bij een bedrijf, maar er zelf een bedrijf naast hebben. Of werknemers die via een flexibel contract parttime bij het ene bedrijf werken en er daarnaast een vast dienstverband elders op nahouden. Meervoudige inkomstenstromen dus. Daarnaast een snel groeiende groep ZZP-ers die zich in virtuele communities verenigen en zo een vuist kunnen maken tegen de traditionele grote concurrenten, maar ondertussen ook toeleverancier zijn aan die groep. Enzovoort.

Het wordt er allemaal niet eenvoudiger op. Maar wel spannender en geen seconde saai…

Deel dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden