Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Annemiek Sierhuis | 26 oktober 2018 | 2-3 minuten leestijd

Pick Three - 'Een goed boek, dat je aan het denken zetten'

Randi Zuckerberg, dé zus van de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, schrijft in dit boek over essentiële keuzes die iedereen elke dag in zijn leven moet maken, om bewust aan drie van de vijf hoofdgebieden aandacht te geven om goed uit balans te zijn. Oké, dit vraagt enige toelichting!

Schrijfster Randi Zuckerberg is faliekant tegen 'in balans' zijn. Zij gelooft in de waarde van uit balans zijn en daar gaat zij in dit boek dan een lijn in brengen.

Zij definieert vijf hoofdgebieden:

1. Werk

2. Familie

3. Vrienden

4. Gezondheid

5. Slaap

En elke dag moet je, bij haar methode Pick Three, drie van deze bovenstaande gebieden kiezen.

In eerst instantie ben ik verbaasd en een beetje teleurgesteld dat er maar 5 gebieden zijn om uit te kiezen. Als je er langer over nadenkt, kom je niet aan veel andere essentiële gebieden.

Dus de keuze is beperkt én je moet elke dag kiezen.
Zuckerberg omschrijft op een eerlijke en duidelijke manier alle valkuilen en ideeën van mensen om het toch anders te doen. Natuurlijk kan je stiekem 4 gebieden kiezen, of zelfs er maar 2 kiezen. Deze auteur vertelt in dit boek waarom dit geen goed plan is, en je je beter kan houden aan de aanbevolen Pick Three.

Tijdens het lezen moet ik telkens denken dat dit boek ook gerust Pink Three had kunnen heten, want de roze kleur, die continu opdoemt in dit boek, is zo aanwezig, dat het haast lijkt alsof er een meisje is geboren in huize Zuckerberg. Dat is niet het geval en zij vertelt enthousiast verder over de methode en de voor- en nadelen. De nadelen worden overigens haast niet benoemd, behalve dat als je de methode niet trouw volgt, de resultaten niet verrassend goed zullen zijn.

Het overgrote deel van dit boek bestaat uit uitgebreide beschrijvingen van de vijf hoofdgebieden. Die zijn goed beschreven en ook geïllustreerd met voorbeelden, tips en een soort samenvattingen.

Het laatste onderdeel van het boek is een praktisch handboek, zodat je er nog meer over gaat nadenken en evalueren.

Persoonlijk heb ik meer tijd nodig om de methode echt te leren kennen, dan ik tot op heden heb gehad en heb gebruikt voor het lezen van het boek.

Natuurlijk heb ik wel meteen baat bij de adviezen en inzichten. Ik ben zeker iemand die vindt dat ik kan smokkelen naar vier gebieden, maar daarbij loop ik ook tegen het slaappprobleem aan en lees ik hoe slaap eigenlijk lastig echt is in te halen.

Het leven van Randi Zuckerberg staat ver van mijn leven af. Zij heeft een bomvol leven met veel werk en andere dingen, die haar veel plezier brengen. Gelukkig komen er ook andere mensen aan het woord die vanuit hun normale leven met dezelfde vraagstukken worstelen.

De boekenlegger die bij het boek zit, gebruik ik graag. Het is een korte reminder van de stappen en ik heb zeker al tadaaa! dagen beleefd; oftewel: dat ik vol tevredenheid kon terugkijken hoe mijn gekozen drie items succesvol waren ingevuld die dag en ik daar een goed gevoel bij had.

Advies: Pick Three is een goed boek, dat je aan het denken zetten. Een hoop inzichten en realiteits-checks. Het boek spreekt waarschijnlijk mannen iets minder aan door de geheel roze ondersteunende kleur.

Een prettig leesbaar boek!

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden