Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Collegereeks

Collegereeks: Organisatie 3.0

Wendbaar werken in de 21e eeuw

Collegereeks met Steven Van Belleghem, Mathieu Weggeman, Wim de Ridder, Lenette Schuijt, Jef Staes, Thijs Homan, Paul Verburgt, André Wierdsma, Menno Lanting

Collegereeks met Steven Van Belleghem, Mathieu Weggeman, Wim de Ridder, Lenette Schuijt, Jef Staes, Thijs Homan, Paul Verburgt, André Wierdsma, Menno Lanting

Collegereeks: Organisatie 3.0

Wendbaar werken in de 21e eeuw

Met onder andere...

Steven Van Belleghem Steven Van Belleghem
Mathieu Weggeman Mathieu Weggeman
Wim de Ridder Wim de Ridder

Over deze collegereeks

De wijze waarop organisaties zijn ingericht, is de afgelopen 350 jaar nauwelijks veranderd. De mensen die er werken wel. En de wereld waarin organisaties opereren ook. Zie hier het recept voor een grote mismatch.

Minimaal managen
Veel organisatiestructuren zijn gericht op controle en beheersing en leiden daarmee tot risicomijdend gedrag, wantrouwen en afhankelijkheid. ‘Organisaties 3.0’ zijn daarentegen hiërarchieloos, duurzaam, milieubewust en minimaal gemanaged. Het zijn organisaties die oog hebben voor de omgeving, waar klanten graag kopen en waar talenten zich graag voor inzetten.

Anders organiseren en leidinggeven
Organisaties en medewerkers die in staat zijn zichzelf opnieuw uit te vinden hebben de toekomst. Tijdens deze collegereeks Organisatie 3.0 gaan we onderzoeken welke ontwikkelingen op ons afkomen, wat dat betekent voor organisaties en hoe we op de aanstaande ontwikkelingen kunnen anticiperen.

Ga 2 maanden aan de slag met verschillende topsprekers (waaronder Menno Lanting, Steven van Belleghem en André Wierdsma) en bouw ook uw organisatie om tot een toekomstbestendige Organisatie 3.0.

Organisatie = Focus Conferences
Deze collegereeks is een productie van Focus Conferences i.s.m. Managementboek. Uw aanmelding wordt door hen bevestigd en gefactureerd.

Boekenpakket bij deze collegereeks

Hoe word ik een speedboot?
Menno Lanting
Hoe word ik een speedboot?
12,50

Sprekers

Steven Van Belleghem
Steven Van Belleghem
Steven Van Belleghem is gepassioneerd door klantgerichtheid. De voorbije 20 jaar heeft hij 100% van zijn professionele tijd geïnvesteerd in het beter begrijpen van klantgerichte organisaties. Hij is auteur van 6 managemeboeken rond klantgerichtheid en geeft over heel de wereld lezingen over zijn passie. Hij is tevens ondernemer, investeerder en lid van diverse adviesraden.
Mathieu Weggeman
Mathieu Weggeman
Mathieu Weggeman is hoogleraar organisatiekunde in het bijzonder innovatiemanagement aan de Faculteit Technologie Management van de Technische Universiteit Eindhoven.
Wim de Ridder
Wim de Ridder
Lenette Schuijt
Lenette Schuijt
Lenette Schuijt (1959) is auteur van boeken op het gebied van leiderschap en bezieling, zoals Met Ziel en Zakelijkheid (2005), en schreef daarnaast ook een boek over haar moestuin, Met hart en ziel aan tafel (2009) en De Bourgogne. Meer dan wijn & het goede leven (2019). Ze werkt als adviseur/coach voor maatschappelijke organisaties en is docent in diverse (Master)opleidingen.
Jef Staes
Jef Staes
zelfstandig trainer en architect op het gebied van lerende en innovatieve organisaties.
Thijs Homan
Thijs Homan
Prof. dr. Thijs H. Homan is emeritus hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Zijn onderzoek en advieswerkzaamheden gaan niet over ‘hoe verandering moet’, maar over ‘hoe verandering gaat’. Hij publiceerde: Teamleren, Organisatiedynamica, Het Et-cetera-principe, In Control?, De Veranderende Gemeente.
Paul Verburgt
Paul Verburgt
topmanager, voorheen o.a. bij Arboned.
André Wierdsma
André Wierdsma
Prof. dr. André Wierdsma is emeritus hoogleraar Management en Organisatie aan Nyenrode Business Universiteit en aan China Europe International Business School (CEIBS) in Shanghai, China.
Menno Lanting
Menno Lanting
Menno Lanting is freelance strateeg en innovator. Hij werkt met directies en Raden van Bestuur op het gebied van digitaal leiderschap, connectivity, strategie en business innovatie. Daarnaast is hij actief als gastdocent, spreker en ondernemer.

Praktische informatie

Locatie

Nyenrode Universiteit, Breukelen
Nyenrode Straatweg 25 Breukelen

Routebeschrijving

Programma

College 1: Wat we al weten is niet te geloven (21 januari 2016)
In dit college verkent Wim de Ridder de technologische ontwikkelingen die de wereld de komende decennia zullen veranderen. Op basis hiervan zijn voor onder meer de gezondheidszorg, de industrie, de financiële sector en de overheid toekomstbeelden opgesteld voor 2025 die onze fantasie te boven gaan. Dit college is uw leidraad naar de toekomst.
Docent: Wim de Ridder

College 2: Olietankers en speedboten (28 januari 2016)
Veel van de nieuwe technologie wordt nog vaak gezien als iets losstaands, waar u wat mee moet als uw producten en processen wilt innoveren. De vereiste koppeling met strategie en organisatieverandering ontbreekt nog. Maakt u die koppeling niet dan verliest u de binding met klanten en medewerkers. Dit college is een pleidooi om in actie te komen.
Docent: Menno Lanting

College 3: Get ready for 2020 (4 februari 2016)
Bedrijven die het verschil weten te maken met een ‘human touch’ veroveren het hart van hun klant. De wereld bevindt zich in een enorme fase van digitalisering. Klantenrelaties moeten mee evolueren in deze trend. Dit is een college over een extreme digitalisering van het klantencontact, maar maakt van het menselijke de differentiërende factor in een digitale commodity.
Docent: Steven van Belleghem

College 4: Red monkey innovation management (18 februari 2016)
Hoe creëert u een omgeving waarin nieuwe ideeën zich makkelijker doorzetten en vermenigvuldigen? Jef Staes geeft een beklijvend en uitdagend inzicht in de werking van organisaties waarbij passie en talent de drijvende kracht zijn. Deze kracht komt alleen los wanneer managers professionaliseren en competente leiders worden. De manager van vandaag slaagt erin om het originele talent van mensen te ontdekken, te ontwikkelen en flexibel in te zetten rond een gemeenschappelijke visie.
Docent: Jef Staes

College 5: Leiderschapsontwikkeling, een nieuw tijdperk (18 februari 2016)
Versterken van leiderschapsgedrag is niet alleen nodig bij een selecte groep, maar bij alle medewerkers.
Spreker: Lenette Schuijt

College 6: Minimal management: een principiële keuze (25 februari 2016)
Al die managers, stafmedewerkers en regels hebben geen nut en ontkennen de volwassenheid van medewerkers én de natuurlijke bereidheid hun werk met toewijzing en plezier te doen. Het advies van Paul Verburgt: geef medewerkers hun vrijheid en eigen verantwoordelijkheid terug en beperk management tot het uiterste minimum.
Docent: Paul Verburgt

College 7: Essenties van leidinggeven aan professionals (3 maart 2016)
Om op een succesvolle manier leiding te geven aan professionals moet u waardering hebben voor professionals en hun vak en de uitvoering daarvan faciliteren. Dat betekent meer sturen op gedeelde waarden en collectieve ambitie en minder op basis van planning en control. En: durven functioneren als hitteschild voor de bureaucratische ruis van boven. Ook met het oog op Generatie Y, die nu de arbeidsmarkt betreedt, is dit van belang. Om hen te motiveren is een andere leiderschapsstijl vereist.
Docent: prof. dr. Mathieu Weggeman

College 8: Een nieuw perspectief op organisatieverandering (10 maart 2016)
Het succes van een gekozen strategie is voor een groot deel afhankelijk van het draagvlak dat u hiervoor weet te creëren. Thijs Homan biedt u een nieuw perspectief op organisatieverandering: de ‘binnenkant’ van verandering. Daarbij staat de vraag hoe verandering wèrkelijk gaat, centraal. Wat gebeurt er precies als organisaties veranderen? Hoe beleven de betrokkenen dat? En onder welke condities komen zij in beweging? Kortom: hoe ziet het organisatielandschap er uit van al diegenen die samen de organisatie creëren, stabiel houden of juist bewegen? Een grondige analyse van dynamieken in dat organisatielandschap, leidt tot nieuwe inzichten over wat organisatieverandering nu echt is.
Docent: prof. dr. Thijs Homan

College 9: Organiseren vanuit respect voor professionaliteit (17 maart 2016)
Het wordt steeds belangrijker om in wisselende samenwerkingsverbanden te kunnen werken: organiseren met behoud van diversiteit. Wat is nodig om patronen te doorbreken? Hoe bepaal je wat beter is, in een qua betekenis meervoudige wereld? Aan welke condities moet een context voor co-creatie voldoen? Welke ondersteuning is nodig om een proces van collectief leren te realiseren? Hoe ontwikkel je de competenties om met elkaar verschil te kunnen hanteren?
Docent: prof. dr. André Wierdsma

Voorwaarden

Aanmelden
Als u dat wenst, kunt u zich ook aanmelden per telefoon (010-4731397) of via e-mail. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een factuur. Door u aan te melden voor deze reeks, gaat u akkoord met de in deze folder vermelde aanmeldingsvoorwaarden. Een week voor aanvang sturen wij u een herinnering en een routebeschrijving.

Deelnamekosten
De kosten van deelname aan de volledige cyclus (alle 9 colleges) incl. documentatie, koffie, thee en maaltijden bedragen € 2.995,- (ex. btw). Prijzen zijn exclusief BTW. Aanmelden voor een of enkele colleges is in principe niet mogelijk. Wel kunt u iemand in uw plaats laten deelnemen. Het is tevens mogelijk verschillende collega's of relaties deel te laten nemen. Op die manier neemt u een bedrijfsabonnement en stelt u anderen ook in staat om kennis te nemen van deze boeiende stof.

Groepsarrangementen
Steeds meer organisaties sturen een delegatie van meerdere deelnemers naar onze seminars. Dat maakt het toepassen van de inzichten in de praktijk veel gemakkelijker: iedereen is bijgespijkerd en kan meteen samen aan de slag. Voor groepen gelden aangepaste, aantrekkelijke voorwaarden. Stuur ons een e-mail voor de mogelijkheden.

Deelnamecertificaat
Deelnemers die deelnemen aan de gehele reeks, ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Verhindering
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, altijd laten vervangen. Annuleren is helaas niet mogelijk.

Ook interessant voor u"

19 MRT
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-
21 MRT
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
11 APR
Masterclass
We weten allemaal dat elkaar aanspreken niet leuk is, maar wel veel oplevert. Als u mensen duidelijk laat weten waar ze aan toe zijn en ervoor zorgt dat feedback veilig voelt, helpt ze dat plezierig en beter samen te werken, melden ze zich minder vaak ziek en komt er ruimte vrij voor nieuwe ideeën. Meer
699,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden