Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Werkvormen bij Het spel der ongeschreven regels

Pdf download Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9797090117305
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

De makers van het 'Spel der ongeschreven regels' hebben 10 werkvormen ontwikkeld bij het teamspel. Stuk voor stuk speelse werkvormen die teams helpen om over hun samenwerkingspatronen in gesprek te komen. Werkvormen die teams letterlijk en figuurlijk in beweging brengen.
Je leert onder andere hoe je teams op leuke, fysieke manieren over hun teamcultuur in gesprek brengt, hoe je meerdere teams met elkaar laat reflecteren en op welke manieren de kaarten uit het spel allemaal in te zetten zijn. De werkvormen over de teamcultuur zijn gebaseerd op het teamcultuurmodel uit het boek 'Ongeschreven regels'.

Het teamspel en het onderliggende teamcultuurmodel bieden eindeloos veel mogelijkheden om teams bewuster te maken van hun samenwerkingspatronen en versterkt de urgentie om deze, waar nodig, te veranderen.

Kenmerkend voor de werkvormen:
- Ze zijn speels én leveren concrete resultaten op
- Teams komen letterlijk en figuurlijk in beweging
- Alle teamleden doen mee. Niemand kan op de achtergrond blijven.
- De werkvormen nodigen teams uit om hun teamcultuur en ongeschreven regels van alle kanten te bekijken. Mét scherpte, maar zonder oordeel.
- Bij alle werkvormen worden duidelijke begeleidingsstappen beschreven en tips om ze succesvol te doorlopen.

Per werkvorm is aangegeven:
- Het doel van de werkvorm
- Het benodigde materiaal en eisen aan de ruimte waar je werkt
- De begeleidingsstappen
- Tips voor een nabespreking die concrete resultaten oplevert

Deze werkvormen worden aangeboden in de vorm van PDF download (31 blz.). Hierin vind je verder:
- Handouts om aan de deelnemers te geven
- Basismateriaal om te werken met het team cultuurmodel
- Een aantal essentiële adviezen over hoe je het commitment in het team vergroot om met deze werkvorm aan de slag te gaan

Specificaties

ISBN13:9797090117305
Taal:Nederlands
Bindwijze:pdf download
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:31
Uitgever:Firijn
Verschijningsdatum:1-11-2019
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Annemieke Figee

Annemieke is psycholoog en teamcoach. Samen met Léonie van Rijn is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te houden. Zij coachen teams met relatief simpele interventies die grote impact hebben. Ze begeleiden organisaties bij cultuurverandering. Ze hebben ze een eigen methodiek ontwikkeld om hardnekkige patronen in teams te veranderen, waarin de ongeschreven regels van het team een grote rol spelen. Ze trainen en coachen ook managers en teamcoaches in hun methodiek. Kenmerkend voor Annemieke zijn haar scherpe analyses en resultaatgerichtheid. Vanuit zachtheid houdt ze teams stevige spiegels voor en leert hen hoe ze die zélf kunnen doorbreken.

Andere boeken door Annemieke Figee

Over Léonie van Rijn

Léonie van Rijn is psycholoog en teamcoach. Samen met Annemieke Figee is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te maken en houden. Zij coachen teams met , op het oog, simpele interventies die grote impact hebben. Ze begeleiden organisaties bij cultuurverandering. Hierbij maken ze gebruik van hun een eigen methodiek om hardnekkige patronen in teams te veranderen. De ongeschreven regels van het team spelen hierin een grote rol. Managers en (team)coaches die met de methodiek willen werken kunnen een training of coachtraject bij Firijn volgen. Kenmerkend voor Léonie zijn haar oprechtheid, rust en resultaatgerichtheid. Met humor en compassie legt ze patronen in teams bloot. Hier stopt ze echter niet. Ze pakt door tot er resultaten geboekt zijn.

Andere boeken door Léonie van Rijn

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werkvormen bij Het spel der ongeschreven regels