Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Wet bescherming persoonsgegevens en ICT

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2006 9789012385558
Direct te downloaden

Samenvatting

In de huidige informatie- en communicatiemaatschappij, waarin uitwisselen en kopiëren van informatie over personen en het elektronisch monitoren en afluisteren van mensen steeds eenvoudiger wordt, speelt het recht op privacy een steeds prominentere rol. Een praktijkjurist zal daarom vroeg of laat te maken krijgen met vragen over wat wel en niet mag bij het verwerken van iemands persoonsgegevens.

In deze uitgave wordt overzichtelijk uiteengezet wat het juridische kader is voor verwerkingen van persoonsgegevens, zoals voornamelijk neergelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens. Vervolgens wordt een aantal maatschappelijk relevante privacyonderwerpen uitgediept om een praktische handreiking te geven aan diegenen die in hun werk te maken krijgen met privacy en ICT-vraagstukken. Zo komen onderwerpen aan bod als direct marketing, uitwisselen van gegevens in het bedrijfsleven, zwarte lijsten, internet en privacy op de werkplek.

Specificaties

ISBN13:9789012385558
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:207
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:4-1-2012
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sylvia Huydecoper

Sylvia Huydecoper is werkzaam als zelfstandig IT-jurist.

Andere boeken door Sylvia Huydecoper

Inhoudsopgave

Lijst met afkortingen en technische begrippen

1. Inleiding
2. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)
3. Internet service providers en privacy
4. Verstrekking van persoonsgegevens in het bedrijfsleven
5. Direct marketing
6. Waarschuwingsregisters ter voorkoming van fraude en criminaliteit
7. Beveiliging van persoonsgegevens
8. Privacy en internet
9. Privacy op de werkvloer

Samenvattingen aangehaalde jurisprudentie
Literatuurlijst
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wet bescherming persoonsgegevens en ICT