Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Monotasking

Stop met multitasken, focus je op de 12 monotaken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789021428604
Direct te downloaden

Samenvatting

FOCUS WEER OP ÉÉN TAAK TEGELIJK OM JE AANDACHT, PRODUCTIVITEIT ÉN GELUK TERUG TE WINNEN

Neurologisch onderzoek toont herhaaldelijk en overduidelijk aan dat er sprake is van trechterwerking in onze cognitieve functie: als we meer dan één ding tegelijk doen, worden we minder efficiënt en vatbaarder voor het maken van fouten. Onze systemen raken overbelast en we crashen. We zijn geprogrammeerd om te monotasken: om toegewijde aandacht te geven aan niet meer dan één taak tegelijk.

Of je het nu monotasking, opmerkzaamheid of in het nu zijn noemt, het doel is hetzelfde: focus op één ding tegelijk en doe dat met alles en altijd. Als we dingen doen met onze volledige focus, ons lichaam en onze hersenen volledig afstemmen op één activiteit, kunnen er verbazingwekkende dingen gebeuren.

Gebaseerd op kennis uit de psychologie, neurowetenschappen en mindfulness worden in Monotasking onze twaalf belangrijkste alledaagse activiteiten uitgelicht en leren we om onze 'monotasking'- spier te versterken, zodat we onze aandachtsspanne en focus opnieuw kunnen trainen en uitbreiden. Als we ons concentreren op wat we doen, waar we zijn en met wie we zijn, kunnen we ons vermogen herontdekken om van het leven te genieten, contact te maken met anderen en te slagen in alles wat we doen. En uiteindelijk maakt dat ons gelukkiger, productiever en meer aanwezig – in alle aspecten van onze levens.

Specificaties

ISBN13:9789021428604
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Uitgever:Volt
Druk:1
Verschijningsdatum:18-1-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Maak van elke taak een monotaak
Jeroen Ansink 21 maart 2022 We worden een stuk productiever als we maar met één ding tegelijk bezig zijn, zegt de Amerikaanse schrijver en uitgever Thatcher Wine in ‘Monotasking’. In het boek legt hij uit hoe we onze ‘monotasking’ spier voor twaalf alledaagse activiteiten kunnen trainen. ‘Ik kan inmiddels het geduld opbrengen om me af en toe te vervelen.’

Over Thatcher Wine

Thatcher Wine is de oprichter van Juniper Books, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van bibliotheken. Hij publiceerde onder andere in The New York Times, The Wall Street Journal, Architectural Digest, Elle Décor en New York Magazine. Eind 2021 lanceerde hij een podcast over monotasking, met interviews met bekenden uit de werelden van de kunst, literatuur, media, sport en het bedrijfsleven.

Andere boeken door Thatcher Wine

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel I een inleiding op monotasking
Inleiding
De kunst en wetenschap van monotasking

Deel II De twaalf activiteiten
1 Lezen
2 Wandelen
3 Luisteren
4 Slapen
5 Eten
6 Ergens komen
7 Leren
8 Onderwijzen
9 Spelen
10 Zien
11 Scheppen
12 Denken

Deel III Alles bijeengenomen
Ons leven als monotaak
De monotoekomst

Dankwoord
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Monotasking