Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Nooit af

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789023251170
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

We willen onze zaakjes goed regelen. Al eeuwenlang zijn we daarom op zoek naar blijvende oplossingen. Na 20 à 30 jaar kwamen we er dan steeds weer achter dat we onszelf gefopt hadden. Want niets is blijvend, alles verandert. Dat was niet zo erg, want dankzij die illusie van de blijvende oplossing, hadden we toch 20 à 30 mooie zorgeloze jaren gehad. En daarna vond de nieuwe generatie wel weer haar nieuwe oplossingen. Zo ging dat.

Tegenwoordig gaan de veranderingen echter zo snel, dat we er al na 5 à 10 jaar achterkomen dat we ons zelf gefopt hebben. Dus nog vóórdat we met pensioen gaan en nog voordat de nieuwe generatie er is. Hierdoor komen we in de problemen en hollen we van de ene crisis in de andere. De structuren van de oude 'blijvende' oplossingen vormen steeds vaker de obstakels voor het realiseren van de nieuwe oplossingen.

Om dit patroon te doorbreken moeten we stoppen met ons foppen. We moeten onder ogen zien dat de veranderingen nu zo snel gaan, dat er helemaal geen tijd meer is voor blijvende oplossingen. Burgers, bedrijven en organisaties moeten leren het Nooit Af-principe te omarmen. We moeten onze zaakjes goed regelen met oplossingen die per definitie tijdelijk zijn, terwijl we ons voortdurend blijven verbeteren. Van permanente oplossingen, naar een aaneenschakeling van permanente bètaversies. Dit vereist een totaal nieuwe kijk op de fundamenten van ons leven: werk, school, wonen, relaties, overheidstaken, management en wetgeving. You ain't seen nothin' yet!

Specificaties

ISBN13:9789023251170
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:166
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2014
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Martijn Aslander

Martijn Aslander verbindt mensen, informatie en ideeën. Het benutten van de collectieve intelligentie van het netwerk is zijn specialiteit. Samen met Frank Meeuwsen en Sanne Roemen heeft hij andere bloggers om zich heen verzameld en hebben zij Lifehacking.nl gestart. Daarnaast is Aslander een veelgevraagd spreker op congressen en bijeenkomsten. Zijn thema is de netwerk- en informatiesamenleving en de manier waarop we ons werk en leven slim kunnen verbeteren door de mogelijkheden ervan te benutten.

Andere boeken door Martijn Aslander

Over Erwin Witteveen

Erwin Witteveen en een journalist/publicist die met humor en diepgang ingewikkelde dingen in heldere taal opschrijft. Hij schreef onder meer Roadmap to Venus en is vaste auteur van MarketingTribune.

Andere boeken door Erwin Witteveen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nooit af