Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Actieonderzoek

Principes voor verandering in zorg en welzijn

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789023255222
Verkooppositie 2868Hoogste positie: 295
Direct te downloaden

Samenvatting

Binnen het hoger beroeps- en universitair onderwijs is het bijdragen aan het ontwikkelen en innoveren van de beroepspraktijk een belangrijk speerpunt. Dit boek wil HBO- en WO-studenten, maar ook professionals die werkzaam zijn in het zorg- en welzijnsdomein, principes en handvatten bieden. Om systematisch en methodisch de beroepspraktijk te verbeteren en te onderzoeken door middel van actieonderzoek.

Actieonderzoek vertrekt altijd vanuit een kwestie die in de praktijk speelt. Vervolgens wordt via actie in de praktijk kennis opgedaan met als doel de kwaliteit van praktijkvoering te bevorderen. Dit is een spiraalvormig proces waarbij betrokkenen in de praktijk actief deelnemen en samenwerken. Wat actieonderzoek bijzonder maakt, is dat naast praktijkontwikkeling, ook kennisontwikkeling plaatsvindt en dat de deelnemers zich tevens persoonlijk en professioneel verder kunnen ontwikkelen.

Het boek geeft inzicht in een specifieke benadering van actieonderzoek die gebaseerd is op kritisch-realistische en relationeel-constructionistische uitgangspunten. Principes van participatie, persoonsgerichtheid en reflexiviteit ondersteunen (aankomende) professionals bij het voortdurend ontwikkelen van de eigen praktijk. Het boek biedt handvatten voor de praktische toepassing in een concreet onderzoeksplan, het begeleiden, beoordelen en presenteren van actieonderzoek.

Daarnaast staan de hedendaagse methoden voor dataverzameling en -analyse beschreven. Ook laat het boek voorbeelden zien uit diverse actieonderzoeken.

Specificaties

ISBN13:9789023255222
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:1-5-2017
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Famke van Lieshout

Famke van Lieshout is docent aan Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid en lid van het lectoraat 'Persoonsgerichte Praktijkvoering in Zorg en Welzijn'.

Andere boeken door Famke van Lieshout

Over Gaby Jacobs

Gaby Jacobs is lector bij het lectoraat 'Persoonsgerichte Praktijkvoering in Zorg en Welzijn'. Tevens is zij universitair docent aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.

Andere boeken door Gaby Jacobs

Over Shaun Cardiff

Shaun Cardiff is docent aan Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid en lid van het lectoraat 'Persoonsgerichte Praktijkvoering in Zorg en Welzijn'.

Andere boeken door Shaun Cardiff

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Actieonderzoek