Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De rechtvaardigen

Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789045036656
Direct te downloaden

Samenvatting

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans-Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog.

Het verhaal van die Nederlandse consul, Jan Zwartendijk, is even verheffend als heldhaftig. In korte tijd schreef hij koortsachtig duizenden visa uit. Hij werd bij zijn actie geholpen door zijn Japanse collega in Kaunas en de Nederlandse ambassadeur in Riga. In 1997 kreeg hij postuum de Yad Vashem-eretitel ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’.

Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Specificaties

ISBN13:9789045036656
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:504
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:2-10-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Brokken

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met 'De provincie' en schreef onder andere 'Mata Hari – de ware en de legende', 'De regenvogel', 'De blinde passagiers', 'De droevige kampioen', 'Mijn kleine waanzin', 'Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin' en 'In het huis van de dichter'. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven - The New York Times prees 'Jungle Rudy' als een meesterwerk van verhalende non-fictie. Met 'Baltische zielen' schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met 'De Vergelding' bereikte hij een breed en groot publiek. Met 'De Kozakkentuin' en 'De gloed van Sint Petersburg' bewijst hij zich opnieuw als een verteller van formaat.

Andere boeken door Jan Brokken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De rechtvaardigen