Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De aard van het beestje

Een andere visie op organisatiecultuur

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2006 9789047002147
Verkooppositie 6836
Direct te downloaden

Samenvatting

De organisatiecultuur beschrijven is lastig; het is een moeilijk concreet te maken begrip. Een erg brede definitie is: 'hoe mensen met elkaar omgaan, met elkaar werken, met klanten en leveranciers omgaan'. Er zijn ook verschillen tussen organisatieculturen; iedereen voelt dat aan. Zo heeft een kernenergiecentrale een totaal andere werkcultuur dan een jong internetbedrijf.

Daan Muntjewerf zocht naar een model dat op een concrete, herkenbare manier beschrijft hoe u verschillende organisatieculturen kan onderscheiden; een model dat uit de dynamische werkelijkheid komt en niet in theorie blijft steken. Hij kwam op acht verschillende typen organisatieculturen, die hij vervolgens koppelde aan het sociale gedrag van dieren. In gesprek met oud Artis directeur Maarten Frankenhuis selecteerde Muntjewerf acht dieren die de verschillende organisatieculturen goed weerspiegelen en vertegenwoordigen.

En zo ontstond het dierenriemmodel: olifant, leeuw, gier, buffel, luipaard, wilde hond, orang-oetang en... de naakte molrat. De dieren maken het mogelijk om heel concreet met elkaar te praten over de eigen organisatiecultuur en ook over verschillen tussen afdelingen. Het is ook een instrument voor managers en adviseurs om de organisatiecultuur te analyseren en veranderingsdoelen te benoemen.

Specificaties

ISBN13:9789047002147
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:112
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Daan Muntjewerf

Daan Muntjewerf richt zich op businessideeën – van anderen en van hemzelf. Zijn werkwijze is uniek doordat hij zijn kennis als bedrijfseconoom, strateeg en creatieveling weet te combineren. Hij richtte een aantal start-ups op, verzorgt uiteenlopende adviestrajecten en schreef drie boeken, waaronder bij Business Contact 'De aard van het beestje. Een andere blik op organisatiecultuur'.

Andere boeken door Daan Muntjewerf

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Organisatiecultuur
2. Een nieuw organisatiecultuurmodel
3. Voorbeelden van de verschillende organisatieculturen
4. Het dierenriemmodel binnen de organisatie
5. De cases

Dankwoord

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De aard van het beestje