Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zijderoute naar de top

Strategisch leiderschap voor vrouwen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2009 9789047003649
Direct te downloaden
1,99
1,99

Samenvatting

Het best bewaarde geheim in het bedrijfsleven is de verdwijntruc van vrouwen op weg naar de top; ondanks alle aandacht voor dit probleem blijft het aantal vrouwen in topposities gering. Wat kunnen vrouwen zelf doen om onder de huidige omstandigheden meer uit hun carrière te halen?

Dit boek is gebaseerd op vragen die Mirella Visser vaak van vrouwen kreeg tijdens lezingen en workshops over het onderwerp 'Vrouwen en leiderschap'. Aan de hand van praktijkcases worden situaties geanalyseerd en strategieën aangereikt. Visser beantwoordt onder meer de volgende vragen:
- Waarom krijg ik die promotie niet terwijl ik de beste kandidaat ben?
- Waarom vragen ze me steeds voor die ondersteunende functies?
- Hoe word ik commissaris of toezichthouder?
- Hoe reageer ik als ze me weer eens voor secretaresse aanzien?
- Hoe zorg ik ervoor dat ik betaald krijg wat ik verdien?
- Zijn er specifieke vrouwelijke leiderschapskenmerken die mij naar managementfuncties helpen?

Dit boek is gericht op vrouwen die actief hun (leiderschaps)positie in het bedrijfsleven willen verbeteren.

Dit boek stond op de shortlist van Managementboek van het Jaar 2010.

Specificaties

ISBN13:9789047003649
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

De zijderoute naar de top
Dorien van Doorn | 8 juli 2011
Vrouwen vertrouwen te vaak op de meritocratie (opgemerkt worden omdat je je best doet). Meritocratie werkt namelijk niet in de praktijk. Er moet hard gewerkt worden aan de drie P's performance, power en promotie. In 'De zijderoute naar de top' beschrijft Mirella Visser kort en krachtig hoe de ontwikkeling van deze P's in het carrièrepad verlopen. Een nuttig boek voor alle vrouwen boven de 30 die aan meer dan vier mensen leidinggeven.
Lees verder
Vrouwen, doe het zelf!
Linda Huijsmans | 2 november 2009
Waarom krijg ik die promotie niet terwijl ik de beste kandidaat ben? Waarom luistert niemand naar mijn ideeën? Hoe word ik eigenlijk commissaris? Mirella Visser merkte dat bij ambitieuze vrouwen over de hele wereld in grote lijnen dezelfde vragen leven. En schreef er een boek over: De zijderoute naar de top.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
21 stemmen
14
5
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (6)

column
Het schiet niet op met vrouwen in de bedrijfstop
Mirella Visser 26 november 2015 Sinds de verschijning van De zijderoute naar de top (in 2009) is er weinig veranderd in de bestuurskamers. In 2013 werd een wettelijk streefcijfer ingevoerd van minstens 30% mannen en 30% vrouwen in de top. Maar vandaag de dag voldoet geen enkele onderneming hieraan. Nederland loopt ook achter in Europa. Waarom lukt het in een aantal andere landen wel? Welke instrumenten worden succesvol ingezet door internationale ondernemingen? Wat kunnen we leren van innovatieve aanpakken uit het buitenland? Dit zijn kernvragen tijdens het seminar Gender-Balanced Company Boards op 9 december.
nieuws
Expeditie #MB2016: Wat wil het jurylid? (2)
Pierre Spaninks 17 november 2015 De speurtocht naar het nieuwe Managementboek van het Jaar is in volle gang. Pierre Spaninks houdt een blog bij over zijn ervaringen. Vorige week liet hij zijn collega-jurylid Nico Jong aan het woord over wat die van een managementboek verwacht. Deze week: juryvoorzitter Mirella Visser.
column
Benoemingencarrousel
Mirella Visser 15 oktober 2012 Door de val van het kabinet is de invoering van de Wet Bestuur en Toezicht hoogstwaarschijnlijk uitgesteld tot 1 januari 2013. Grossiers in commissariaten hebben extra tijd om hun ontslagbrieven te schrijven, terwijl de trappelende nieuwkomers nog even geduld moeten hebben. Wanneer gaat de benoemingencarrousel draaien?
interview
De boekenkast van Mirella Visser
Joep Schrijvers 5 september 2012 Ze is actief in de top van het Nederlandse zakenleven, was de eerste vrouwelijke expat van de ING in Azië, bekleedt diverse commissariaten, coacht vrouwen in en naar het topsegment. Ze participeert in diverse nationale en internationale adviescommissies. Haar leven is avontuurlijk, ondernemend en kent een grote autonomie. Ze praat net zo ingewijd én enthousiast over Europa en Nederland als over Azië en China. Ze is een geboren storyteller. Deze keer bij haar boekenkast de managementauteur met de groene vingers: Mirella Visser.
column
Unknown unknowns
Mirella Visser 17 februari 2012 Leiderschap vòòr de crisis was overzichtelijk. De kunst van het managen zat ‘m vooral in het voorkomen van problemen: no surprise-management. Authentieke en nieuwe leiders lieten ruimte voor het maken van fouten, als het maar transparant gebeurde.
interview
Mirella Visser: ‘Je moet eerst meespelen voor je de regels kunt veranderen’
Linda Huijsmans 6 november 2009 Het onderwerp is weer helemaal ‘hot’ deze dagen: er moeten meer vrouwen doorstromen naar de top. Mirella Visser stelt in De zijderoute naar de top dat vrouwen het vooral zelf moeten doen. ‘Ga niet zitten wachten op quotaregelingen of goedwillende topmannen, maar stippel je eigen route uit.’ Inzicht in je eigen talenten en kracht, maar ook de ongeschreven regels en politieke spelletjes op de werkvloer vormen daarvoor onmisbare bagage.

Over Mirella Visser

Mr Mirella Visser is oprichter van het Centre for Inclusive Leadership, dat adviseert over strategische leiderschapsvraagstukken, en is een veelgevraagd spreker op internationale managementconferenties. Zij is lid van de raad van advies van het European Leadership Platform en ambassadeur van het Greenleaf Center for Servant Leadership Europe. Mirella is tevens lid van het expertpanel Commissariaat van het Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen (NCD). Ook adviseert zij de Europese Commissie op het gebied van vrouwen in besluitvormende functies. In haar carrière vervulde Mirella verschillende managementposities bij ING en was deel van de managementboard van ING in Hong Kong, verantwoordelijk voor business units in Singapore, Maleisië, Indonesië, Thailand en Hong Kong. Bij KPMG leidde zij post-merger integrations van internationale financiële dienstverleners. Van 2006 tot 2011 was zij lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Swets & Zeitlinger, wereldleider op het gebied van abonnementenadministratie van professionele informatie. In 2007 werd Mirella genomineerd voor de titel van 'European of the Year' vanwege haar inspanningen voor het promoten van vrouwelijk leiderschap. Mirella is de co-auteur van 'Women on Boards, Moving Mountains' (2007) en haar Nederlandse boek 'De Zijderoute naar de Top' over strategisch leiderschap voor vrouwen was een van de 6 genomineerden voor de titel van Managementboek van het Jaar 2010.

Andere boeken door Mirella Visser

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel 1: De zijderoute naar de top

1. De zijderoute
2. De FAQ's
3. Leidraad voor het leiden
4. De kracht van kaders
5. Cultuur
6. Geen macht, wel invloed
7. Het patroon van power, performance en promotie

Deel 2: Cases en strategieën

8. Kaders en cultuur
9. Macht en politiek
10. Carrière
11. Vaardigheden
12. Netwerken

Samenvatting
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zijderoute naar de top