Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ygenwijs

Generatie Y ontmoet X, pragmaten en babyboomers

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789047005001
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verkooppositie 5941Hoogste positie: 67
Direct te downloaden

Samenvatting

De nieuwe generatie werkende junioren, Generatie Y (geboren tussen 1985 en 2000) zorgt nu al voor enige opschudding: ze denken en werken anders dan het bedrijfsleven gewend is.

In dit boek is Generatie Y zelf aan het woord. Jonge ondernemers en professionals vertellen openhartig hoe zij tegen de andere generaties aankijken, wat hun op- en tegenvalt. En ja, ze zijn eigenwijs; maar ze vinden teamspirit en persoonlijk contact met oudere generaties ook belangrijk. Met een open mind spreken ze met hen over carrière, echt samenwerken en inspirerend leiderschap. Een van de opvallende
conclusies is dat Generatie Y juist met de actieve babyboomers een goede klik heeft.

Aart Bontekoning verschaft het theoretische kader, gebaseerd op zijn onderzoek, Marieke Grondstra en haar Y-genoten zorgen voor de verfrissende blik. Dat levert boeiende inzichten en praktische handvatten op, waarmee (HR-)managers en leiders de generatieverschillen in hun eigen organisatie kunnen opsporen, bespreekbaar maken en benutten.

Specificaties

ISBN13:9789047005001
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:156
Druk:1
Verschijningsdatum:6-6-2012
ISSN:

Expertrecensies (1)

Ygenwijs
Richard van der Lee | 8 juni 2012
Waar ik bij de recensie van het vorige boek van Aart Bontekoning begon met het woord 'nuttig', komen nu bij mij de woorden 'Inspirerend & Uitdagend' op. Het boek 'YGENWIJS', van Bontekoning en Grondstra zet aan tot nadenken over de toekomst van organisaties, in relatie tot de huidige generaties werkenden. Het woord 'samen' is wat mij betreft de rode draad in dit boek, met de opmerking dat er nog een mooi en begaanbaar pad met hobbels en lange rechte stukken voor ons ligt. 'YGENWIJS' is meer dan goed leesbaar en een must read voor eenieder die binnen organisaties het talent van generaties wil benutten om vorm te geven aan een mooie toekomst.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
2
0
1
0
0

Over Aart Bontekoning

Aart Bontekoning zag rond 1994 de eerste lichtingen van de Pragmatische Generatie (1970-1985) tegen cultuurmuren aanlopen. Hij ging onderzoeken wat er eigenlijk gebeurde en ging experimenteren met doorbraakinterventies. Dit mondde uit in promotieonderzoek, van 2000 tot 2007, naar de rol van generaties in de evolutie van sociale systemen, zoals organisaties. Het bedrijfsleven en de overheid heeft inmiddels veel belangstelling voor de uitkomsten. Aart Bontekoning is geboren op een Westfriese boerderij. Hij maakte een vroege en snelle carrière bij de politie. Daar ontstond steeds meer fascinatie voor veranderingsprocessen, met name voor cultuur veranderen. Op zijn dertigste studeerde hij toch nog Organisatiepsychologie aan de UU. Daarna begon hij een praktijk als organisatiepsycholoog en veranderkundige.

Andere boeken door Aart Bontekoning

Over Marieke Grondstra

Marieke Grondstra is organisatieadviseur en coach en leidt haar eigen bedrijf Generatie storm, dat generaties wakker schudt. Daarbij is ze verbonden aan Berckeley Square, het organisatieadviesbureau dat bouwt aan gelukkige organisaties.

Andere boeken door Marieke Grondstra

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Generatie Y stelt zich voor
2. Nieuwe generaties als cultuurupdates
3. Verslag generatierYs - Generatie Y ontmoet de andere generaties
4. Samenwerken met alle generaties loont!
5. Cultuur en leiderschap
6. Ondernemen met inspiratie
7. DYkdoorbraken in BV Nederland
8. Identiteit - een typische Y-discussie?!
9. Werkprincipes voor het benutten van generatiekrachten - Het Nieuwe Samenwerken
10. Over Aart en Marieke

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ygenwijs