Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kleine Csikszentmihalyi

Over flow en optimaal geluk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789047011996
Direct te downloaden

Samenvatting

In ‘De kleine Csikszentmihalyi’ vat Jeroen Ansink de belangrijkste inzichten over flow en optimaal geluk samen. ‘Flow’ is een bekend begrip om een situatie te beschrijven waarin je volledig samenvalt met dat wat je aan het doen bent, waarbij zonder tijdsbesef iedere handeling automatisch voortvloeit uit de vorige, je een staat van optimaal geluk ervaart en het resultaat er ook nog eens mag zijn. De grondlegger en bedenker van flow is de Amerikaans-Hongaarse psycholoog en hoogleraar Mihaly Csikszentmihalyi.

Csikszentmihalyi deed jarenlang diepgaand onderzoek naar flow. Zijn werk biedt waardevolle informatie om meer uit je dagelijks leven te halen, ook op die momenten dat flow ver buiten je bereik lijkt te liggen. In ‘De kleine Csikszentmihalyi’ vind je zijn belangrijkste inzichten en antwoorden op vragen als: welke eigenschappen kan ik ontwikkelen om een gelukkiger en creatiever mens te worden? Hoe kom ik vanuit mijn huidige situatie naar een toestand van flow? Welke rol speelt het bewustzijn bij persoonlijke groei?

Specificaties

ISBN13:9789047011996
Trefwoorden:flow, geluk
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:80
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2018
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jeroen Ansink

Jeroen Ansink (Utrecht, 1970) is financieel-economisch journalist. Sinds 1998 woont en werkt hij in New York, aanvankelijk als correspondent voor FEM Business, later ook voor bladen als HP/De Tijd, Management Team, Forum en Fortune.com. Voor Managementboek schrijft hij interviews. Ansink voltooide een vrij doctoraal in de Letteren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (adoptierichting geschiedenis) en behaalde het certificaat Business Journalism aan de Wharton Business School aan de Universiteit van Pennsylvania.

Andere boeken door Jeroen Ansink

Inhoudsopgave

Introductie 7

1. Flow en het bewustzijn 10
2. De elementen van flow 23
3. Flow en het lichaam 32
4. Flow en de geest 39
5. Flow in relaties 48
6. Flow in het werk 57
7. Flow en het noodlot 65

Over Mihaly Csikszentmihalyi 75

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleine Csikszentmihalyi