Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beïnvloed anderen, begin bij jezelf

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058714336
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

'Zo ben ik nu eenmaal.' Veel mensen denken dat hun gedrag een vast gegeven is. Niets is minder waar. Dit boek laat zien hoe u bewust kunt kiezen voor het meest effectieve gedrag, zodat u uw doelen bereikt.

Aan de hand van het interactiemodel De Roos van Leary leert u inzicht te krijgen in communicatieprocessen. De Roos van Leary is een schematische weergave van verschillende gedragsmogelijkheden en de uitwerking daarvan op anderen. Met behulp van veel oefeningen leert u voor bepaald gedrag te kiezen. Zo kunt u elke situatie beheersen en krijgen wat u wilt, terwijl u toch de ander in zijn waarde laat.

Dit praktische model kunt u toepassen op allerlei dagelijks voorkomende situaties, of het nu gaat om een moeizaam werkoverleg, een zakelijk conflict of ruzie over de vakantiebestemming. Gewoon een kwestie van kiezen.

Specificaties

ISBN13:9789058714336
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:4-2-2011
ISSN:

Expertrecensies (1)

Beïnvloed anderen, begin bij jezelf
Peter Vermeulen | 29 mei 2008
Communicatie kan in allerlei situaties plaatsvinden. Privé, op het werk, of tijdens een vergadering. U zendt en ontvangt de hele dag door boodschappen; hierdoor brengt u van alles teweeg bij uw gesprekspartners en uzelf. 'Beïnvloed anderen, begin bij jezelf' van Bert van Dijk helpt u door middel van het interactiemodel van de Roos van Leary inzicht te krijgen in communicatieprocessen.
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
27 stemmen
1
9
3
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bert van Dijk

Bert van Dijk is opleider en trainer. Hij werkte 10 jaar als trainer/adviseur bij Schouten & Nelissen en richtte daarna de Leary Academy op. Daar kunnen professionals leren hoe je vanuit zelf- en mensenkennis trefzeker kunt beïnvloeden: anderen soepel bewegen om hun gedrag aan te passen. Bert is een bevlogen trainer, spreker en schrijver, die met humor en diepgang zichzelf en zijn publiek uitnodigt tot gedragsverandering. Kijk ook op: www.bertvandijk.eu en www.learyacademy.nl.

Andere boeken door Bert van Dijk

Inhoudsopgave

Voorwoord
Voorwoord bij deze herziene druk

1. Introductie van de Roos van Leary
2. Uitwerking van de Roos van Leary
3. Werken met de Roos van Leary
4. Praktische toepassing van de Roos van Leary

Bijlage: vragenlijst
Noten
Literatuurlijst

Losse kaart: De Roos van Leary - model in kleur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beïnvloed anderen, begin bij jezelf