Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Ik (k)en mijn ikken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058714602
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2962Hoogste positie: 23
Direct te downloaden

Samenvatting

In 'Ik (k)en mijn ikken' nodigen de auteurs u uit eens op een andere manier naar jezelf te kijken, en uzelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken.

U hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten.

Het is leuk om zo naar uzelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo wordt het helder waarom sommige mensen u meteen aantrekken en andere juist niet. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom u soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat u wilt doen.

'Ik (k)en mijn ikken' is geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en voor degenen die kennis willen maken met Voice Dialogue.

Specificaties

ISBN13:9789058714602
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:190
Druk:1
Verschijningsdatum:4-2-2011

Expertrecensies (1)

Op zoek naar je verstoten ikken
Bert Peene | 10 november 2010
Luisteren naar jezelf is een belangrijke voorwaarde voor persoonlijke effectiviteit. De vraag is alleen: naar wie luister je dan? Want de menselijke persoonlijkheid bestaat uit meerdere ikken, waarvan sommige doorgaans het hoogste woord hebben en andere meestal zwijgen. Volgens de aanhangers van de psychology of selves althans.
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

5.0 van de 5
6 stemmen
6
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Judith Budde: ‘Voice Dialogue helpt je om met jezelf in gesprek te raken’
Bert Peene 14 september 2010 Een goed boek over persoonlijke effectiviteit: ga maar eens op zoek en je raakt gegarandeerd de weg kwijt. Alleen de backlist van deze website telt al ruim vijftienhonderd titels en toch blijkt er nog steeds plaats voor nieuwe. Zoals het boek Ik (k)en mijn ikken over Voice Dialogue bijvoorbeeld, een methode die ontwikkeld werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw en waarover tot voor kort in Nederland nog niet was gepubliceerd. Geen oude wijn in nieuwe zakken dus. M&L sprak met de auteurs van dit boek, Judith Budde, Berry Collewijn en Karin Brugman, drie ervaren begeleiders van de stoelendans die mensen op indringende wijze in gesprek brengt met hun zelf.

Over Karin Brugman

Karin Brugman is opleider, trainer en coach in het bedrijfsleven. Na haar studie in de gedragswetenschappen werkte ze als trainer bij KPCgroep en was ze tien jaar in dienst bij Boertien Training. Karin Brugman is gespecialiseerd in trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, management en in het opleiden van trainers en coaches. Voice Dialogue is een van de methodes die zij daarbij graag inzet.

Andere boeken door Karin Brugman

Over Judith Budde

Judith Budde (1963) is mede-oprichter en directeur van Opleidings- en Conferentiecentrum het Balkon. Ze begeleidt teams en coacht directies, managers en professionals. Ze is een van de experts in Nederland op het gebied van Voice Dialogue en de Psychologie van de Ikken en geeft Voice Dialogue-opleidingen voor coaches en Voice Dialogue-retraites voor professionals. Ze houdt geregeld lezingen en publiceert, onder meer over moed en kwetsbaarheid in organisaties.

Andere boeken door Judith Budde

Over Berry Collewijn

Berry Collewijn is co-auteur van Ik (k)en mijn ikken, geeft samen met haar partner Lex Mulder sinds 1995 opleidingen Voice Dialogue aan coaches en trainers in Amsterdam. Berry was als trainer actief in het begeleiden van gedragsveranderende trainingsprogramma’s voor leidinggevenden en persoonlijke effectiviteit. Daarin maakte ze o.a. gebruik van de Theorie van de ikken. Ze staat in nauw contact met Hal & Sidra Stone, de grondleggers van Voice Dialogue, door wie ze geschoold is.

Andere boeken door Berry Collewijn

Inhoudsopgave

1. De psychologie van de ikken
1.1 Ieder mens bestaat uit vele ikken
1.2 De beperkingen van je primaire en verstoten ikken
1.3 Wat doen je ikken als je wilt gaan veranderen?
1.4 De manager van alle ikken: het Bewuste Ego

2. Subpersonen aan het woord
2.1 Ontdek je eigen subpersonen
2.2 De Pleaser
2.3 De Pusher
2.4 De Rationele Denker
2.5 De Innerlijke Criticus
2.6 Het Innerlijke Kind
2.7 Nog meer subpersonen 103
2.8 Archetypische subpersonen en de Patriarch

3. Patronen in relaties
3.1 Bindingspatronen
3.2 Vroegere ikken in huidige relaties
3.3 Subpersonen en hun impact op relaties
3.4 Hoe kun je de patronen doorbreken?

4. Hoe werkt de Voice Dialoguemethode
4.1 De doelstelling van de methode
4.2 Voor welke vragen is Voice Dialogue geschikt?
4.3 Het verloop van een sessie: Mirjam
4.4 Is dat alles?
4.5 De rol van de begeleider

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik (k)en mijn ikken