Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Your Company's Got Talent!

Hoe je talent in goede banen leidt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789058715593
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

Kunt u een eekhoorn leren zwemmen of een eend leren hardlopen? Met een fabel vol met dit soort vragen start dit boek over talentmanagement. Beeldender kunt u het niet uitleggen, want iedereen antwoordt natuurlijk met een volmondig 'nee' op deze vragen. Maar al dat zo logisch is, waarom blijven veel managers dan toch zo krampachtig proberen mensen dingen te laten doen waar ze niet goed in zijn?

'Your company's got talent!' ziet dit als een uitzichtloze weg. Dit boek gaat over talentmanagement in de letterlijke zin van het woord: het beste halen uit de talenten van werknemers. De dingen waar ze goed in zijn dus, en nog veel beter in kunnen worden.

Hoe kunt u als leidinggevende het talent(potentieel) van uw medewerkers zo goed mogelijk benutten? Daarvoor moet u drie sleutelfactoren met elkaar combineren: talent, motivatie en omgeving. Dit boek vertelt u hoe u dat doet. Deel 1 van dit boek gaat over dienend leiderschap en talentmanagement. Deel 2 is een workshop / driestappenplan dat u vertelt hoe u talent, motivatie en een talentgerichte omgeving stimuleert. In het laatste deel staat de integratie centraal: alle inzichten en handvatten komen bij elkaar.

In het hele boek is een leidend principe de rode draad, het KNOP-model: K (kennis & kunde) + N (nut & motivatie) + O (omgeving & omstandigheden) = P (prestatie & resultaat). Nooit is in een boek talentmanagement overzichtelijker gepresenteerd. Een onmisbaar boek voor iedereen die het beste uit zijn mensen wil halen!

Na het lezen van dit boek laat talentmanagement je nooit meer los. Dat garandeer ik! Je bent voor altijd geraakt en gaat in je eigen omgeving met meer bagage en ideeën op jacht naar talent - Marcel van Bijnen, algemeen directeur van De Drechtsteden

Specificaties

ISBN13:9789058715593
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:190
Druk:1
Verschijningsdatum:14-8-2012
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Erik Steijger

Corrien de Jongh en de eeneiïge drieling Stephen, Erik en Viktor Steijger zijn ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van teamontwikkeling. Viktor, Stephen en Corrien werken vanuit Optimaal Talent aan training en coaching van personen, teams en organisaties op het gebied van hr, (verander)management en persoonlijke effectiviteit. Erik werkt als group marketing director.

Andere boeken door Erik Steijger

Over Stephen Steijger

Stephen Steijger is al 20 jaar trainer, coach en medeoprichter van Optimaal Talent BV. Stephen is geaccrediteerd senior NOBCO-coach en hij wordt ingezet bij top-100 bedrijven en overheidsbedrijven. In zijn praktijk vervult hij met veel plezier en bevlogenheid de rol van (executive) coach, trainer en teamcoach.

Andere boeken door Stephen Steijger

Over Viktor Steijger

Viktor Steijger is medeoprichter, managing partner en talentontwikkelaar bij Optimaal Talent. Dagelijks vervult hij met veel plezier en gedrevenheid de rol van adviseur, trainer en (executive) loopbaan- en teamcoach.

Andere boeken door Viktor Steijger

Inhoudsopgave

Voorwoord

Een fabeltje vooraf

Inleiding

1. Talentmanagement en leiderschap 2010+
2. Brillen en knoppen voor talentmanagers
3. Hoe stimuleer je kennis en kunde?
4. Hoe motiveer ik mijn mensen optimaal?
5. Hoe creëert u een talentgedreven werkomgeving?
6. A call for action

Bijlage knop-handvat gebaseerd op het wetenschappelijke amo-model

Noten

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Your Company's Got Talent!