Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Beren op de weg, spinsels in je hoofd

Omgaan met emoties op het werk: de Rationele Effectiviteits Training

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058715869
10
Voormalig top 10Totaal 64 dagen
Evergreen1624 dagen in de Top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Piekeren over problemen, ergernissen, gevoelens van onmacht en onrecht. Veel mensen hebben dagelijks te maken met deze bronnen van spanning en onrust. Vaak leggen zij de oorzaak ervan bij de situatie zelf. 'Het ligt niet aan ons', denken ze. Dat maakt werken uitputtend in plaats van prettig. Een groot deel van de narigheid veroorzaken we echter zelf. Onze manier van denken en fantaseren bepaalt uiteindelijk hoe we ons voelen en hoe we ons opstellen en gedragen. Dit is het uitgangspunt van de Rationele Effectiviteits Training (RET). Met dit boek leert u beter omgaan met allerlei situaties in het werk die aanleiding kunnen zijn voor ergernissen, stress, niet-productief gedrag en slechte sociale contacten. De vele voorbeelden in het boek maken de boodschap duidelijk: een manager van emoties heeft zichzelf beter in de hand.

Specificaties

ISBN13:9789058715869
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:88
Druk:1
Verschijningsdatum:31-8-2012
Jongbloed:Diversen

Lezersrecensies

3.8 van de 5
51 stemmen
13
20
13
4
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
In memoriam: Theo IJzermans
Annegreet van Bergen 14 januari 2009 ‘Een naam die niet op een rouwkaart hoort, maar op een boekcover.’ Zo reageert Monique Lindzen, directeur van Uitgeverij Thema, op het overlijden van Theo IJzermans. De psycholoog die RET (Rationele Effectiviteits Training) naar Europa bracht, stierf op 64-jarige leeftijd, op reis in Ecuador, geheel onverwacht in zijn slaap.

Over Theo IJzermans

Drs. Theo IJzermans (1944-2009) was zelfstandig gevestigd psycholoog, psychotherapeut en coach (www.ijzermans.org). Sinds begin jaren tachtig was hij betrokken bij opleidingen voor trainers en adviseurs van het bureau Schouten & Nelissen in Zaltbommel. Van 1974 tot 1994 was hij parttime werkzaam als psychotherapeut bij de RIAGG Zaanstreek/Waterland. Hij was opgeleid als gedragstherapeut en gezinstherapeut. Bij het Albert Ellis-instituut in New York werd hij opgeleid tot RET-therapeut. (Rationeel-Emotieve Therapie) Sinds 1990 was hij erkend supervisor voor dit instituut. Hij publiceerde eerde onder meer op het gebied van fobieën, verlegenheid, sociale vaardigheidstrainingen en ongehoorzaamheid in organisaties. Samen met Jan Schouten was hij redacteur van de voorlichtingsserie 'Zorgen voor jezelf' bij Uitgeverij Boom. Tot voor kort schreef hij regelmatig columns voor het weekblad Intermediair. Naast: 'Beren op de weg, spinsels in je hoofd' schreef hij al of niet met een coauteur: 'Het woord is nu aan u!' (Eckhardt, IJzermans, Thema, 1994), 'Productief denken een handleiding voor trainers' (IJzermans, Dimattia, Boom, 1993), 'Reaching their minds. A trainers manual for rational effectiveness training' (Dimattia, IJzermans, Institute for Rational Emotive Therapy, New York, 1996), 'Het geheim van de moeilijke klant, weerstand in adviesrelaties' (IJzermans, Thema 1996), 'Pas op voor promotie! En andere berichten van de werkvloer' (IJzermans, Boom 1999) en 'Je zult maar de baas zijn. Over de persoonlijke kanten van leidinggeven' (IJzermans, Dijkstra, Thema 2000).

Andere boeken door Theo IJzermans

Over Coen Dirkx

Coen Dirkx is politicoloog en gespecialiseerd in (marketing)communicatie in professioneel dienstverlenende organisaties. Hij werkte afwisselend als communicatieadviseur of communicatiemanager bij Schouten & Nelissen, SBI training & Advies, NS, Movares, Onafhankelijk Toneel en zorgorganisatie Philadelphia. Momenteel is hij senior communicatie adviseur bij Syntrus Achmea. (Foto:Hans Roggen)

Andere boeken door Coen Dirkx

Inhoudsopgave

1. Hoe 'maak' je je eigen stress?
2. Wat je denkt dat voel je
3. Kromme redeneringen en sterke emoties
4. Wie maakt wie gek?
5. Het kan anders
6. 'Er gaan vreselijke dingen gebeuren'
7. 'Dat mag toch niet1?'
8. 'Zie je wel, ik deug niet!'
9. Beter kijken en luisteren naar jezelf
10. 'Klopt dat wel?'
11. RET in 8 stappen
12. De kracht van de verbeelding
13. De stress van je medewerkers
14. Ja, maar . . .

Bijlage: het 8-stappenmodel
Literatuur
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beren op de weg, spinsels in je hoofd