Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Grip op beleid

Ontwikkel je talent!

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058718082
Verkooppositie 2536Hoogste positie: 284
Direct te downloaden

Samenvatting

Elke gemeente, hoe groot of klein ook, wordt tegenwoordig geconfronteerd met flink wat problemen. Denk aan de stagnatie van de economie, de toenemende werkloosheid, milieuverontreiniging, verkeersveiligheid, de al maar stijgende kosten voor de zorg. Er is beleid nodig om die problemen op te lossen. Beleid staat of valt met politieke draagkracht. En met een beleidsadviseur die zich hard maakt voor een optimale oplossing van het probleem.

Beleid maken is een heel boeiend en uitdagend proces. Maar het is ook lastig omdat ieder ontwerp- en veranderproces uniek is. Ieder keer weer is de combinatie probleem, opdrachtgever, opdracht, beleidsveld en omgeving anders. Uw beleidstekst moet verandervoorstellen bevatten die recht doen aan alle betrokkenen, en zo geschreven zijn dat u de politiek ook daadwerkelijk mee krijgt.

Daar kunt u wel wat hulp bij gebruiken! In 'Grip op beleid' leggen Fransien Roovers en Joan van Belzen u stap voor stap uit hoe u beleid maakt en vastlegt in een nota. U krijgt tips en handvatten aangereikt voor het beleids- en het schrijfproces, en modellen en methodieken om uw rol als beleidsadviseur zo goed mogelijk uit te voeren. Natuurlijk is er ook aandacht voor het leren ontdekken en voorkomen van valkuilen en veel gemaakte fouten. Dit boek is een prachtig uitgangspunt en naslagwerk voor iedere beleidsadviseur die het beste uit zichzelf wil halen!

- Ontwikkeld op basis van cursussen van de Bestuursacademie Nederland
- Unieke boek omdat het aandacht besteedt aan zowel het beleidsproces als het schrijfproces
- Kort, krachtig en direct bruikbaar in de praktijk

Specificaties

ISBN13:9789058718082
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:82
Druk:1
Verschijningsdatum:6-6-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Fransien Roovers

Fransien Roovers en haar team van Metris Groep ondersteunen ministeries, gemeenten en andere publieke organisaties bij het ontwikkelen en organiseren van beleid. Ze trainen individuele professionals en groepen, en adviseren beleidsmakers over het ontwikkelen en uitwerken van beleid.

Andere boeken door Fransien Roovers

Over Joan van Belzen

Joan van Belzen is programmamanager Opleidingen bij de Bestuursacademie Nederland. Ze is 13 jaar actief op het vakgebied beleid en communicatie en gespecialiseerd in de doelgroep beleidsmedewerkers. Haar kracht zit in het ontwikkelen van praktische trainingen. Dit doet zij altijd samen met mensen uit de praktijk. Samen bouwen aan het openbaar bestuur!

Andere boeken door Joan van Belzen

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Fase 1: Agendavorming
2. Fase 2: Beleidsvoorbereiding
3. Fase 3: Beleidsbepaling
4. Fase 4: Implementatie
5. Fase 5: Beleidsevaluatie
6. Structuur in de tekst
7. Taaltips

Dankwoord
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Grip op beleid