Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Samenwerken in organisaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789460941474
Verkooppositie 5361Hoogste positie: 337
Direct te downloaden

Samenvatting

'Samenwerken in organisaties' is een praktisch en compleet handboek over communiceren en samenwerken in de beroepspraktijk. Het boek is systematisch en gelaagd opgebouwd. Allereerst komt de basis aan bod: het communicatieproces, de basisvaardigheden voor communiceren en het voeren van een zakelijk gesprek. Daarna volgen de tweegesprekken, zoals adviesgesprekken, slechtnieuwsgesprekken en sollicitatiegesprekken. Ook komt aan de orde hoe je assertief kunt reageren, hoe je de ander kunt motiveren om met je mee te werken en hoe je met emotionele reacties kunt omgaan. Vervolgens wordt het geleerde toegepast in situaties waarin in groepen wordt gecommuniceerd en samengewerkt.

Er is veel aandacht voor het voorkomen en verhelpen van conflicten, onderhandelen, overleg en teamwork. De laatste hoofdstukken gaan over complexe toepassingen zoals overtuigen, netwerken, projectmanagement, coachen en het begeleiden van verbeterprocessen.Het boek bevat praktijkvoorbeelden uit allerlei soorten organisaties, essentiële theoretische inzichten, overzichtelijke tabellen en modellen, methodieken, handige checklists, een begrippenlijst, opdrachten om de opgedane kennis zelf in praktijk te brengen en een register.

Specificaties

ISBN13:9789460941474
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:408
Druk:1
Verschijningsdatum:17-5-2010
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Studieboek over communiceren en samenwerken: niets minder en niets meer
Bert Peene | 20 december 2010
Samenwerken in organisaties, het nieuwste boek van Monique Dankers-van der Spek, belooft een positieve, oplossingsgerichte benadering van groepsdynamica. Het gaat over communiceren en samenwerken in arbeidsorganisaties en wil vooral duidelijk maken hoe je die kunt optimaliseren.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Monique Dankers-van der Spek: ‘I preach what I practice’
Bert Peene 11 januari 2011 Als energie vrij kan stromen, kun je maximale resultaten boeken met een minimum aan inspanning. Die overtuiging ligt aan de basis van Samenwerken in organisaties, het tweede boek dat Monique Dankers-van der Spek over communiceren en samenwerken in arbeidssituaties schreef. Het eerste was aan revisie toe, moest nodig geactualiseerd worden. Maar het uitgangspunt is hetzelfde gebleven: een positieve oplossingsgerichte benadering van groepsdynamica kan verbluffende resultaten opleveren.

Over Monique Dankers-van der Spek

Monique Dankers-van der Spek is consultant, interimmanager en trainer bij Yessence training & advies. Zij is eigenaar van dit bedrijf sinds 1988. Zij is een inspirerende katalysator voor ontwikkelingsprocessen van mensen, teams en organisaties om zich te ontwikkelen tot een Lerende Organisatie.

Andere boeken door Monique Dankers-van der Spek

Inhoudsopgave

1. Het communicatieproces
2. Communicatievaardigheden
3. Het zakelijke gesprek
4. Klantgericht werken en adviseren
5. Motiveren
6. Corrigeren, kritiek, slecht nieuws en emoties
7. Functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken en sollicitatiegesprekken
8. Conflicten en onderhandelen
9. Overleg
10. Teamwork
11. Netwerken
12. Projectmanagement
13. Coachen
14. Verbeterprocessen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Samenwerken in organisaties