Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kracht van autoriteit

Hoe je jezelf met succes op de kaart zet

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789461261496
Direct te downloaden

Samenvatting

Autoriteiten zijn succesvol, hebben aanzien en zijn invloedrijk. Iedereen wil met ze samenwerken. Maar hoe word je een autoriteit als individu, onderneming of overheidsorganisatie? Makkelijk is het niet, maar iedereen kan het worden door te werken aan de zeven bouwstenen van autoriteit:
-Kennis
-Daadkracht
-Originaliteit
-Communicatie
-Consistentie
-Onafhankelijkheid
-Integriteit.

Zet jezelf actief op de kaart en investeer tijd en energie in het verbeteren van je autoriteitspositie. Je investering betaalt zich dubbel en dwars terug in onze netwerkeconomie waar de roep om experts steeds groter wordt.

Autoriteitsexpert Peter Kempen laat zien waarom het hebben van autoriteit zo veel kansen biedt en beschrijft hoe je zo'n positie kunt verwerven. Lees hoe individuen als Joop van den Ende en André Kuipers, en organisaties als Tesla en het Internationaal Gerechtshof zichzelf op de kaart hebben gezet.

Specificaties

ISBN13:9789461261496
Trefwoorden:succes, autoriteit
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:168
Druk:1
Verschijningsdatum:29-9-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

De kracht van autoriteit
Justin van Lopik | 13 januari 2016
Ergens geweldig goed in zijn, communicatief sterk en geen schroom om op de voorgrond te treden. Dat is vast wel genoeg om uit te groeien tot autoriteit. Toch?! Of niet, want kijkend naar die kenmerken komen er heel wat mensen in aanmerking.
Lees verder
Management Summaries - De kracht van autoriteit
Ronald Buitenhuis | 5 januari 2016
Autoriteit is een complex begrip dat ook nog eens een negatieve connotatie heeft. Autoriteit wordt bijna altijd vereenzelvigd met autoritair en is vaak ook gekoppeld aan het interessante thema macht cq leiderschap.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

preview
Preview - De kracht van autoriteit
Peter Kempen 18 november 2015 Hoe word je een autoriteit als individu, onderneming of overheidsorganisatie? De kracht van autoriteit biedt aanknopingspunten. Maar wat is autoriteit eigenlijk? U leest het in deze preview van Peter Kempen.
interview
Peter Kempen: ‘Autoriteit is wat anders dan leiderschap’
Ronald Buitenhuis 5 november 2015 In De kracht van autoriteit legt Peter Kempen het fenomeen autoriteit bloot. Dat het wat anders is dan leiderschap en autoritair zijn. Dat er verschillende soorten autoriteit zijn, dat autoriteit concurrentievoordeel oplevert en dat er naar mensen met autoriteit eerder wordt geluisterd. Wilders en Rutte zijn (nog) geen autoriteit. Danny Blind ook niet. Kapper Schorem in Rotterdam wel.

Over Peter Kempen

Peter Kempen is autoriteitsexpert. In zijn boek 'De kracht van autoriteit' laat hij zien waarom het hebben van autoriteit zo veel kansen biedt en beschrijft hij hoe je zo'n positie kunt verwerven. Peter studeerde sociale en economische geschiedenis aan de Universiteit Leiden en promoveerde op het proefschrift 'Corporate Media Governance'. Peter werkt op het vlak van strategische positionering en organisatieadvies voor vele organisaties in zowel het bedrijfsleven als de overheidssector. Daarnaast geeft hij leiding aan het AutoriteitsInstituut, een organisatie die zich richt op de vraag hoe organisaties en functionarissen een autoriteitspositie kunnen bereiken of behouden.

Andere boeken door Peter Kempen

Inhoudsopgave

Inleiding

Persoonlijke autoriteit: Joop van den Ende

1. DE BETEKENIS VAN AUTORITEIT
Persoonlijke autoriteit: Hans van Manen

2. DE BOUWSTENEN VAN AUTORITEIT
Persoonlijke autoriteit: Neelie Kroes

3. PERSOONLIJKE AUTORITEIT
Bedrijfsautoriteit: Ikea

4. BEDRIJFSAUTORITEIT
Overheidsautoriteit: het Internationaal Gerechtshof

5. OVERHEIDSAUTORITEIT
Persoonlijke autoriteit: Nelson Mandela

6. WERKEN AAN JE AUTORITEIT
Persoonlijke autoriteit: Lang Lang

Tot slot
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van autoriteit