Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De weg naar bruto mondiaal geluk

Over Ubuntu, inclusief en waardegedreven ondernemen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789462721166
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

We zijn in het Westen opgevoed met het mantra 'Missie, Visie en Strategie'. Dat leverde vaak geweldige organisaties en prachtige resultaten op. Maar dingen veranderen. De tijdgeest keert. Het besef dringt door dat we niet kunnen doorgaan op de manier die we al decennialang gewend zijn.

Anders dan 'Missie, Visie en Strategie' vormt 'De Bron, de Dragers en het Baken' het fundament van Ubuntu, de wijdverspreide Afrikaanse filosofie die verbondenheid en humaniteit als grootste kracht en waarde ziet.

Deze eeuwenoude filosofie zit verankerd in de nationale culturen van Afrika en heeft zijn weg gevonden naar hedendaagse organisatieculturen en managementstijlen. Het is de ruggengraat geworden van een enorm sociaal-economisch ontwikkelingsmodel dat de Afrikaanse Renaissance heeft ingeluid en wereldwijd respect verdient en navolging krijgt. Dit universele model kan ook het Westen begeleiden in de zoektocht van Bruto Nationaal Product naar Bruto Mondiaal Geluk. Door gebruik te maken van deze eeuwenoude kennis en wijsheden krijg je een organisatie waarin business, bezieling en spiritualiteit met elkaar verbonden zijn. Zo word je duurzamer, innovatiever en vooral gelukkiger.

Specificaties

ISBN13:9789462721166
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:1-10-2016
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

De weg naar bruto mondiaal geluk
Amber Zwartbol | 6 april 2017
De weg naar bruto mondiaal geluk is het tweede boek van Leontine van Hooft en gaat net als haar eerste boek - De kracht van Afrikaans denken - over de Afrikaanse filosofie Ubuntu, die verbondenheid en humaniteit als grootste kracht en waarde ziet.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

preview
De weg naar bruto mondiaal geluk - Een uitnodiging
Leontine van Hooft 12 december 2016 Heb je er ook zo genoeg van? Als je het nieuws volgt, de kranten leest, zou je bijna denken dat we de aarde hebben opgegeven als een plaats om in te leven, laat staan om je kinderen in op te voeden.
opinie
De top 3 van Leontine van Hooft
Nienke van Oeveren 24 november 2016 Leontine van Hooft is samen met haar man eigenaar van GreenDreamCompany BV, dat werkt vanuit een visie op People, Planet, Profit, Passion & Pleasure aan recreatieve en toeristische gebiedsontwikkelingen in met name Afrikaanse landen. Ze is de auteur van De weg naar Bruto Mondiaal Geluk.

Over Leontine van Hooft

Leontine van Hooft is samen met haar man directeur/eigenaar van GreenDreamCompany BV. Het bedrijf werkt vanuit een visie op People, Planet, Profit, Passion & Pleasure aan recreatieve en toeristische gebiedsontwikkelingen in met name Afrikaanse landen. Het bedrijf zet toerisme in als tool for development. Leontine is bestuurs- en organisatieantropoloog, en heeft ruim vijftien jaar ervaring als trainer/coach op het gebied van intercultureel management en diversity, mediation en communicatie. Ze is lid van de Raad van Bestuur van de NABC: Netherlands African Business Counsel.

Andere boeken door Leontine van Hooft

Inhoudsopgave

Voorwoord door Irene Visser

Een uitnodiging

1. Rise like a phoenix!
2. Bruto mondiaal geluk
3. Bakens van licht, zeeën van kansen
4. Samenleving van (w)aarde
5. De Bron, de Pijlers, de Dragers en het Baken
6. Grote Rainmakers en hun geheimen
7. The Art of Business 3.0
8. Best practice: GreenDreamCompany
9. Now go, make it rain!

Epiloog
Inspiratiebronnen
Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De weg naar bruto mondiaal geluk