Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De houdgreep

De haat-liefdeverhouding tussen de media en populistisch rechts

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789463821995
Verkooppositie 5739Hoogste positie: 5739
Direct te downloaden

Samenvatting

Het botert niet echt tussen populistische politici en de media. Beschuldigingen van ‘linkse’ vooringenomenheid, ‘trial by media’ en ‘fake nieuws’ zijn nooit ver weg als een nieuwsitem de betreffende politicus niet aanstaat, en in de echokamer van de social media worden die vervolgens eindeloos herhaald. Als het aan Thierry Baudet ligt, gaat het ‘mediakartel’ op de schop en wordt de publieke omroep ‘gesaneerd’. Geert Wilders gaat zelfs nog een stap verder: opheffen die hele NPO.

Tegelijkertijd lijken veel journalisten een zekere fascinatie te hebben voor deze politici. Meer dan gemiddeld doen ze hun best hen voor de camera of microfoon te krijgen. Waarom eigenlijk? Zijn het de kijk-, luisteren clickcijfers? Hebben ze oprechte interesse in hun standpunten? Of speelt het trauma van de opkomst van Pim Fortuyn, toen de journalistiek een heel deel van de bevolking gemist leek te hebben, nog altijd een rol?

Op verzoek van Perscentrum Nieuwspoort beschrijven Anet Bleich en Natascha van Weezel het raadselachtige spel van aantrekken en afstoten, zoals zich dat de laatste jaren afspeelde. Voorzien van de nodige inside informatie stellen zij de vraag: hebben rechtspopulistische politici en de ‘mainstream media’ elkaar niet veel harder nodig dan ze eigenlijk willen toegeven?

Specificaties

ISBN13:9789463821995
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:27-9-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anet Bleich

Anet Bleich is politicoloog en redacteur van de Volkskrant . Ze publiceerde Een partij in de Tijd, over de PvdA, en Grensgangers, over de multiculturele samenleving (samen met Geke van der Wal). Als enige kreeg de auteur toegang tot het persoonlijke archief van Joop den Uyl.

Andere boeken door Anet Bleich

Over Natascha van Weezel

Natascha van Weezel (1986) debuteerde met Magere jaren. In 2015 verscheen 'De derde generatie', waarmee ze veel opzien baarde. In 2017 volgde 'Thuis bij de vijand'. Van Weezel is columnist bij Het Parool en werkt als freelancejournalist voor kranten en televisie. In 2019 maakte ze de vierdelige documentaireserie Natascha’s Beloofde Land voor de VPRO en NPO3.

Andere boeken door Natascha van Weezel

Inhoudsopgave

Proloog

1 What's in it for us
2 De opmars van het rechtse populisme
3 De dilemma's van de gevestigde media
4 Een eigen zuil
5 Corona en complotten
6 De puinhopen van Forum
7 De winst van radicaal-rechts

Epiloog

Overzicht van geïnterviewde personen
Over de Nieuwspoort-rapporteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De houdgreep