Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nicolas Sarkozy

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789464248562
Verkooppositie 5416Hoogste positie: 5416
Direct te downloaden

Samenvatting

Op 6 mei 2007 won de rechtse Nicolas Sarkozy de Franse presidentsverkiezingen van Ségolène Royal, kandidaat voor de socialisten. Sindsdien gaat er geen dag voorbij of de opvolger van Jacques Chirac laat van zich horen, in binnen- en buitenland.

Inzake immigratie, de Europese instellingen, de moeizame Franse relatie met de Verenigde Staten, de strijd tegen de werkloosheid, de Franse nationale feestdag... Op alle vlakken verschilt de zesde president van de Ver. Republiek van zijn voorgangers. Hij wordt verguisd en bewonderd. Maar niemand ontkent zijn werkkracht en politiek talent.

Wie is Nicolas Sarkozy? Een nieuwe Napoleon voor het moderne Frankrijk? Een 'kleine fascist' zoals de vroegere eerste minister Dominique de Villepin zich in een onbewaakt moment liet ontvallen? Een opportunist die zich heeft laten verkiezen op een rechts en liberaal programma om vervolgens met linkse ministers in zee te gaan?

In deze eerste zeer vlot geschreven Nederlandstalige biografie van Nicolas Sarkozy, waarin de lezer de geschiedenis terugvindt van dertig jaar Franse politiek, schetst Maarten van der Roest het leven en de carrière van de nieuwe Franse president. Zonder vooringenomenheid, en met een strikt respect voor de feiten.

Specificaties

ISBN13:9789464248562
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:237
Druk:1
Verschijningsdatum:22-10-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Maarten van der Roest

Maarten van der Roest is freelance journalist en volgt de Franse politiek al twintig jaar voor verschillende Nederlandse dag- en weekbladen. Hij woont en werkt momenteel in Parijs.

Andere boeken door Maarten van der Roest

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nicolas Sarkozy