Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

In 10 stappen naar nieuw leiderschap

Geef leiding aan wendbaarheid, met vertrouwen en lef

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789493222649
Verkooppositie 5723Hoogste positie: 251
Direct te downloaden

Samenvatting

Wil je meer eigenaarschap en ruimte geven aan je medewerkers en je organisatie meer wendbaar maken? Dat vraagt van jou een écht andere manier van leidinggeven. Hoe je dat doet, lees je in dit boek.

Toon laat je zien hoe je met meer vertrouwen en lef je leiderschap aanscherpt en vernieuwt. Het is namelijk de uitdaging om los te laten, maar ook om kaders en duidelijkheid te geven. Je moet meebewegen op veranderingen én op koers blijven, vrijheid en veiligheid bieden én volwassenheid vragen van medewerkers die niet meedoen.

In 10 stappen krijg je de principes en vaardigheden die je helpen om met een bredere blik te bespeuren wat er nodig is en daar soepel op in te spelen. Je leert hoe je eigenaarschap kunt vergroten en hoe je leiderschap kunt verdelen.

Dit boek schudt je wakker en is een leidraad voor leidinggeven in deze tijd. Het zet aan tot onderzoek naar je eigen rol en gewoonten als leider. Het biedt een praktische ontdekkingstocht, met inspirerende praktijkvoorbeelden en concrete handvatten. Als je de stappen en de bijbehorende oefeningen toepast, zal het boek je leiderschap transformeren naar een volgend niveau van bewust en gedeeld leiderschap.

'We hebben Nieuw Leiderschap nodig. Met minder zenden, plannen maken en druk doen. Maar met meer openheid voor nieuwe mogelijkheden, luisteren, verbindingen maken met de wereld om je heen. Dit boek geeft daar de handvatten voor.' - Jos de Blok – Buurtzorg

Specificaties

ISBN13:9789493222649
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:112
Druk:1
Verschijningsdatum:10-6-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
In 10 stappen naar nieuw leiderschap - Geef leiding aan wendbaarheid, met vertrouwen en lef
Toon Franken 1 juli 2021 Hoe kun je soepel inspelen op álle veranderingen die op je organisatie afkomen, zonder dat jij of je collega's de rust en de koers verliezen? Hoe houd je onderlinge verbinding en motivatie hoog, met thuiswerken of hybride werken? In In 10 stappen naar nieuw leiderschap laat ik zien hoe je met minder moeite beter leiding kunt geven aan wendbaarheid en eigenaarschap.

Over Toon Franken

Toon Franken is senior organisatieadviseur, leiderschaps-coach en founding partner bij CoreChange. Al meer dan 20 jaar ondersteunt hij organisaties bij nieuwe vormen van organiseren. Hij begeleidt leiderschapsteams en verandertrajecten naar meer zelforganisatie en wendbaarheid. Zijn missie is organisaties te creëren die hotspots zijn van bewuste ontwikkeling, waar mensen met plezier maatschappelijke impact creëren. Zijn aanpak is vernieuwend én toegankelijk, diepgaand én praktisch.

Andere boeken door Toon Franken

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

In 10 stappen naar Nieuw Leiderschap

Stap 1. Maak kennis met Nieuw Leiderschap
Stap 2. Neem waar wat er speelt
Stap 3. Verbind je met het potentieel
Stap 4. Volg de mogelijkheden
Stap 5. Experimenteer en leer
Stap 6. Maak de bestaansreden de baas
Stap 7. Stimuleer werkgeluk, vertrouwen en veiligheid
Stap 8. Vraag om volwassenheid
Stap 9. Verdeel het leiderschap
Stap 10. Ontdek de extra dimensie van Nieuw Leiderschap

Hoe nu verder?

Over de auteur

Nawoord
Literatuur en verwijzingen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In 10 stappen naar nieuw leiderschap