Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Maak veiligheid voelbaar

Ervaar de kracht van je veilig kunnen voelen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

E-book Epub Nederlands 2023 9789493277588
Verkooppositie 5134Hoogste positie: 5134
Direct te downloaden

Samenvatting

Werk jij met mensen met een verstan­delijke beperking en wil je ontspannen en met plezier je werk doen, dan is het essentieel dat zowel jij als je cliënt zich veilig voelen. Hoe je veiligheid voelbaar maakt en de kracht daarvan ervaart, lees je in dit boek.

Als je een verstandelijke beperking hebt, is het soms lastig om de wereld om je heen te begrijpen. Vaak is er sprake van onbegrepen gedrag bij cliënten. Begrijp je het gedrag van je cliënten niet, dan is het werk soms echt minder leuk, en niet meer gezellig en ontspannen.
Annemiek laat je zien hoe jij met de Polyvagaaltheorie van Stephen Porges contact kan maken met de cliënt, waarin jullie je allebei veilig voelen. Ook als het ingewikkeld is. Ze laat je zien wat veiligheid is, en wat hierin de rol is van jouw autonome zenuwstelsel.

Dit boek is vooral heel praktisch. Na het lezen ervan weet je wat je kunt doen om jouw cliënt zich weer veilig te laten voelen en jezelf ook. Maak veiligheid voelbaar!

Specificaties

ISBN13:9789493277588
Trefwoorden:veiligheid, zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Uitgever:Expertboek
Druk:1
Verschijningsdatum:17-1-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Annemiek Grijpma-Van der Hoeven

Annemiek Grijpma heeft als Orthopedagoog en GZ Psycholoog al meer dan 20 jaar ervaring in de zorg voor mensen met ernstige verstandelijke meervoudige beperkingen. Als CCE-consulent is zij betrokken bij veel complexe casussen, waarin ze ziet dat er veel mooie dingen kunnen gebeuren als de begeleiders zien dat hun vermogen tot zelfregulatie de sleutel is om het gedrag van de cliënt om te buigen. Als hartcoherentietrainer leert ze zorgteams weer met hun hart te werken, waardoor ze makkelijker met stressvolle situaties kunnen omgaan, thuis en op het werk.

Andere boeken door Annemiek Grijpma-Van der Hoeven

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Maak veiligheid voelbaar