Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Easycratie

De toekomst van werken en organiseren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789052618036
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

In grote, logge organisaties heerst vaak een verstikkende bureaucratie, die het onmogelijk maakt om belangrijke vraagstukken op te lossen. Er zijn genoeg mensen die de oplossingen al hebben, maar door regels, hiërarchieën én een gebrek aan samenwerking wordt de uitvoering vaak onnodig belemmerd. Dat moet en kan anders: vervang de bureaucratie door de easycratie!

Easycratie is een nieuwe manier van werken, organiseren én samenwerken die dwars door bestaande organisatiestructuren heen gaat. Samen met andere passionele professionals leer je het verschil te maken, ongeacht je plaats in de ouderwetse hiërarchie. Je hoeft niet eerst CEO of manager te worden om het bedrijf of de afdeling te verbeteren. Je moet alleen even de juiste spelregels leren herkennen. Want van boven naar beneden werkt anders dan van beneden naar boven.

De easycratie is een netwerk van professionals, dat een steeds machtiger en invloedrijker bolwerk wordt naast de traditionele bureaucratieën. En dat uiteindelijk zelfs de bestaande bureaucratie zal dwingen ook easycratisch te worden.

Stel het doel centraal en niet de 'regeltjes om de regeltjes'. Wacht niet op de volgende verkiezingen of op de volgende directievergadering, maar kom nu in actie.

Kijk hier voor meer informatie over de beveiliging en het downloaden van de e-books

Specificaties

ISBN13:9789052618036
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:166
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:7-12-2010
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (2)

‘Zie je wel, zo kan het ook’
Pierre de Winter | 25 oktober 2010
In de wereld van Martijn Aslander en Erwin Witteveen is de mensheid – geholpen door de moderne technologie – steeds meer geneigd tot samenwerking. Niet per se omdat wij mensen daar van nature toe geneigd zijn, maar omdat we er uiteindelijk zelf beter van zullen worden, aldus Martijn Aslander en Erwin Witteveen in hun boek Easycratie.
Lees verder
Met Easycratie een betere wereld tegemoet
Hans van der Klis | 11 augustus 2010
We zijn toe aan een andere manier van denken, betogen Martijn Aslander en Erwin Witteveen in hun nieuwe boek Easycratie. ‘We leven in een nieuwe tijd: de netwerksamenleving is werkelijkheid geworden’, zegt Witteveen. ‘Alle kennis, alle informatie is tegenwoordig vrij toegankelijk. Zaken als hiërarchie en geld worden steeds minder belangrijk.’
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
21 stemmen
14
7
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Martijn Aslander

Martijn Aslander verbindt mensen, informatie en ideeën. Het benutten van de collectieve intelligentie van het netwerk is zijn specialiteit. Samen met Frank Meeuwsen en Sanne Roemen heeft hij andere bloggers om zich heen verzameld en hebben zij Lifehacking.nl gestart. Daarnaast is Aslander een veelgevraagd spreker op congressen en bijeenkomsten. Zijn thema is de netwerk- en informatiesamenleving en de manier waarop we ons werk en leven slim kunnen verbeteren door de mogelijkheden ervan te benutten.

Andere boeken door Martijn Aslander

Over Erwin Witteveen

Erwin Witteveen en een journalist/publicist die met humor en diepgang ingewikkelde dingen in heldere taal opschrijft. Hij schreef onder meer Roadmap to Venus en is vaste auteur van MarketingTribune.

Andere boeken door Erwin Witteveen

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. De easycratische bibliotheek
3. Zwermen
4. Explosie van kennisontwikkeling en innovatie
5. Dynamiek en slagkracht van netwerken
6. Talent gedijt beter in netwerken dan in hiërarchieën
7. Waardebepaling
8. Zingeving
9. Easycratie in de profitsector
10. Easycratie in de non-profitsector
11. Anders werken, slimmer werken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Easycratie