Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Event

Ruis & de kunst van het kritisch denken

Speciale gast: wereldberoemd nobelprijswinnaar Daniel Kahneman

Event met Daniel Kahneman, Ben Tiggelaar, Margriet Sitskoorn, Sanne Blauw

Event met Daniel Kahneman, Ben Tiggelaar, Margriet Sitskoorn, Sanne Blauw

Ruis & de kunst van het kritisch denken

Speciale gast: wereldberoemd nobelprijswinnaar Daniel Kahneman

Met onder andere...

Daniel Kahneman Daniel Kahneman
Ben Tiggelaar Ben Tiggelaar
Margriet Sitskoorn Margriet Sitskoorn

Over dit event

Wat leer je in het VIP programma? (in de studio)

  • Daniel Kahneman: wat is Noise en hoe beïnvloedt het je beslissingen?
  • Margriet Sitskoorn: hoe werken emotie en ratio in ons brein als we denken en beslissen?
  • Ben Tiggelaar: wat moet je als leidinggevende weten van gedragseconomie?
  • Sanne Blauw: wanneer bedriegt je cijfergevoel je en wat doe je daaraan?

Je zit in het publiek tijdens de digitale uitzending en krijgt extra colleges. Je gaat actief aan de slag met je eigen vragen en cases. Interactief en heel inspirerend!

Programma

11:00 Start programma
19:00 Einde programma
11:00 - 14:00 BLOK #1 Crash Course Psychologie
Wat moet je weten uit het werk van Daniel Kahneman, de gedragseconomie en psychologie? In blok #1 krijg je een snelle masterclass van Nederlandse topexperts: - Margriet Sitskoorn - Ben Tiggelaar - Sanne Blauw Dit blok is in het Nederlands.
15:00 - 17:00 BLOK #2 RUIS een fout in het menselijke beoordelingsvermogen
In dit blok deelt Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman de beste ideeën uit zijn nieuwste boek Ruis. Hoe verminderen we ruis om betere zakelijke beslissingen te nemen? Format: 45 minuten durende lezing + Q&A met Daniel Kahneman, gevolgd door een reflectie van onze experts Margriet Sitskoorn, Ben Tiggelaar en Sanne Blauw. Dit blok is in het Engels.
18:00 - 19:00 BLOK #3 Ruis-vrij werken en leven
In een interactieve sessie, vertalen we de inzichten uit RUIS naar vier taken als leider: 1. De juiste beslissingen nemen 2. Betrouwbare prognoses maken 3. Een accurate eerste indruk in gesprekken 4. Prestaties beoordelen Dit blok is in het Nederlands.

Sprekers

Daniel Kahneman
Daniel Kahneman
Daniel Kahneman is emeritus hoogleraar psychologie aan Princeton University en hoogleraar Public Affairs aan de Woodrow Wilson School of Public and International Affairs. Daniel Kahneman is de grondlegger van de gedragseconomie en de geluksstudies. Hij maakte korte metten met het idee van de rationeel calculerende mens die in zijn eigen voordeel handelt. Daarvoor in de plaats introduceerde hij de feilbare menselijke psyche in de economie, gekenmerkt door gebrekkig oordeelsvermogen in onzekere omstandigheden. Voor zijn baanbrekend onderzoek won hij in 2002 als eerste psycholoog de Nobelprijs voor de economie. Kahnemans onderzoek heeft grote invloed gehad op auteurs als Malcolm Gladwell (Het beslissende moment), Nassim Taleb (De zwarte zwaan) en Steven Levitt (Freakonomics).
Ben Tiggelaar
Ben Tiggelaar
Dr. Ben Tiggelaar is onafhankelijk gedragswetenschapper en auteur. Hij studeert al ruim dertig jaar op leiderschap en verandering. Zowel in Nederland als daarbuiten geldt hij als een van de absolute topsprekers en trainers binnen zijn vakgebied. Ben schreef meerdere bestsellers, waaronder "Dromen Durven Doen", "Mooi werk", "MBA in één dag" en "De Ladder". Daarnaast schrijft hij een wekelijkse column voor NRC Handelsblad over werk en management. Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.
Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn
Margriet Sitskoorn is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag, en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zij is tevens directeur van het NeuroCognitief Centrum Nederland (NCCN). Sitskoorn is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma’s zoals de IQ Test. Eerder verschenen van haar hand de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij.
Sanne  Blauw
Sanne Blauw
Sanne Blauw is econometrist en journalist. In 2014 promoveerde ze bij de Erasmus School of Economics. Toen ze voor haar proefschrift aan 237 respondenten vroeg hoe gelukkig ze waren op een schaal van één tot tien, begon ze te twijfelen. Is geluk wel in cijfers te vangen? Die ene vraag lanceerde haar journalistieke carrière. Ze werd correspondent Ontcijferen bij De Correspondent, met maar één doel: de bizarre invloed van cijfers op ons leven zichtbaar maken. Zo werd ze een van de meest gelezen correspondenten op het platform en een van de meest gevolgde econometristen op Twitter. Maar, wat zeggen al die cijfers nu eigenlijk?

Praktische informatie

Locatie

Central Studios, Utrecht
Central Studios Gietijzerstraat 3-5 3534 AV Utrecht

Routebeschrijving

Programma

11:00 - 14:00 BLOK #1: Crash Coursy Psychologie
15.00 - 17:00 BLOK #2: RUIS een fout in het menselijke beoordelingsvermogen
18:00 - 19:00 BLOK #3 Ruis-vrij werken en leven

Voorwaarden

Hoe schrijf ik in?
Inschrijven is niet meer mogelijk. De VIP-seats zijn uitverkocht.

Wat kost het?
De kosten voor dit seminar zijn: € 995,- (excl. BTW). Dit bedrag is inclusief uitgebreide documentatie, lunch en parkeren.

Op alle seminars van DenkProducties zit een 100% tevredenheidsgarantie: ze zijn elke euro waard. Fijn om te weten.

Annuleren
Je kunt zorgeloos inschrijven voor en deelnemen aan de seminars Denk Producties. In verband met het Coronavirus hebben we onze annuleringsvoorwaarden versoepeld.
Je kunt tot 1 week voor een seminar kosteloos annuleren, omboeken naar een ander seminar of een collega in jouw plaats sturen. Stuur hiervoor een mailtje naar customercare@denkproducties.nl

Groepsarrangementen
Voor organisaties die meerdere deelnemers afvaardigen, hebben we speciale groepsarrangementen. Daarbij hoort uiteraard een lagere deelnameprijs. Groepskorting vanaf 5 deelnemers. Interesse? Mail naar customercare@denkproducties.nl

Ook interessant voor u"

12 OKT
Seminar
Kom ook naar deze unieke dag met 5 topsprekers over de psychologie van leiderschap. Meer
625,-
18 NOV
Seminar
Op 18 november leert u in één dag wat u kunt doen om uw overtuigingskracht te vergroten. U krijgt les van de beste Nederlandse beïnvloedingsexperts én de wereldwijde autoriteit op dit terrein: Robert Cialdini. Meer
995,-
01 OKT
Seminar
Kom ook naar deze actuele dag over het organiseren van wendbaarheid en veranderen door te experimenteren en samen te leren! Meer
625,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden