Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vriendschap sluiten met jezelf

Online audiocursus van 10 lessen waarin je leert om vriendelijker en met meer compassie er voor jezelf te zijn

Audio-download Mp3 Nederlands 2019 9789462550643
Verkooppositie 6118
Direct te downloaden

Samenvatting

Leer om vriendelijker te zijn voor jezelf en zo je kalmer en gelukkiger te voelen!

In deze 10-daagse cursus leer je om meer compassie te hebben voor jezelf, vriendelijker te zijn voor jezelf en zo minder stress te ervaren en veerkrachtiger te zijn.
In de cursus wordt ook aandacht besteed aan het opmerken van de mooie, prettige dingen in het leven en de kracht van dankbaarheid.
Suzan van der Goes, een ervaren mindfulness leraar en zelfcompassie leraar, begeleidt je bij elke les met deels theorie en een geleide meditatie.

Cursusbeschrijving

Les 1 Stevig staan
In deze sessie nemen we de tijd om de basis van bewuste aandacht en vriendelijkheid te ontdekken. Je ontdekt mogelijkheden om je aandacht te verankeren in het huidige moment. Hiermee kan je op de moeilijke momenten terugkeren naar het hier-en-nu en bewuster reageren en steviger staan.

Les 2 Negativity bias
Vandaag zullen we ontdekken waarom er zo veel aandacht gaat naar alles wat negatief is, de Negativity bias. In de meditatie gaan we de zintuigen verkennen en prettige, fijne dingen ontdekken in het alle dagelijkse om zo onze aandacht terug te kunnen brengen naar het hier-en-nu en te genieten van hele gewone dingen. Dingen waar we vaak geen aandacht aangeven.

Les 3 Aandacht met een glimlach
In deze les zullen we aandacht besteden aan de mooie dingen in het leven. Aandacht en opmerkzaamheid van wat goed is, wat fijn en prettig is. Je ontdekt wat een glimlach kan doen en hoe je je hersenen kan trainen in het zien en ervaren van goede momenten.

Les 4 De wijsheid van zelfcompassie
In deze sessie leer je meer over zelfcompassie. Ik behandel kort de theorie van Kristin Neff over zelfcompassie. We doen een praktische oefening waarin je ervaart wat zelfcompassie voor je kan betekenen, vooral op de momenten dat het leven moeilijk, pijnlijk is.

Les 5 De kracht van dankbaarheid
In deze les geven we aandacht aan dankbaarheid, voor jezelf en voor alles wat er in ons leven is. Een krachtig tool om met meer vreugde, vriendelijkheid en kalmte in het leven te staan. Dankbaarheid helpt je om te genieten van de kleine en mooie dingen in het leven.

Les 6 Je lichaam als beste vriend
In de les van vandaag maken we op een zachte en milde manier contact met ons lichaam. In de meditatie verkennen we het lichaam met compassie en dankbaarheid. We besteden aandacht aan de mogelijkheden om goed voor ons zelf te zorgen, aan wat ons lichaam nodig heeft. En we geven ruimte aan het ontspannen van ons lichaam.

Les 7 Vergeving
In deze les zullen we het onderwerp vergeving behandelen. Vergeving betekent dingen die gebeurt zijn, minder persoonlijk te nemen. De pijn en boosheid laten varen. Vergeven betekent niet dat je de daden van de ander goedkeurt maar vooral dat het je niet meer gevangen houdt.
Hierdoor voel je je vrijer en gelukkig. Zeker niet makkelijk. Je kan beginnen met hele kleine stapjes!

Les 8 Rust en kalmte vinden te midden van de chaos
Gelijkmoedigheid en acceptatie zijn de onderwerpen van deze les. Als je in een moeilijke situatie, een situatie die veel van je vraagt, de rust en kalmte kan bewaren, kan je betere keuzes maken, beter voelen wat je nodig hebt. In de meditatie van vandaag oefenen we met gelijkmoedigheid.

Les 9 Vriendelijkheid in het dagelijkse leven
In deze les zullen we kijken naar mogelijkheden om goed voor jezelf te zorgen. We oefenen met manieren om vriendelijk voor jezelf te zijn op momenten dat het moeilijk is niet zo zeer om de pijn weg te nemen, maar vooral omdat je op dat moment pijn voelt. Dus hoe kan je er voor jezelf zijn midden in het oog van de orkaan?

Les 10 Vrede sluiten met jezelf
In de laatste les zullen we kijken naar alle dingen die je hebt geleerd en in de meditatie kun je vriendschap sluiten met jezelf, vrede sluiten met jezelf en zo veerkrachtiger, met meer compassie en vriendelijkheid in het leven staan!

Specificaties

ISBN13:9789462550643
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:15-1-2019

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vriendschap sluiten met jezelf