Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Klimaattuinieren, Dudok en Bervoets

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Karin, Fred en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 25 februari 2021 | 2-3 minuten leestijd

Karins keuze
De Boekenweek 2021 gaat voorlopig niet door en we moeten helaas tot in de zomer op het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets wachten. Misschien een idee om nu alvast een van haar eerdere boeken te lezen? Ik raad je Lieve Céline aan. In dit verhaal volg je de zwakbegaafde Brooke. Brooke hoort op de begrafenis van haar moeder muziek van Céline Dion, en wordt groot fan. Ze begint met het schrijven van brieven en stapt dan op het vliegtuig naar Las Vegas om Céline te ontmoeten.

Een heerlijk tussendoorboek dat je zo uitleest omdat je niet wilt stoppen met lezen. Ook perfect om weer in de ban van lezen te raken als je er even uit was.

Freds keuze
Het klimaatprobleem heeft ook gevolgen voor het microniveau van je eigen achtertuin. Planten, hagen en bomen die op zandgrond, zoals in mijn eigen achtertuin, voorheen prima konden gedijen zie je nu ineens verpieteren. De laatste jaren vind ik bijvoorbeeld ieder seizoen wel een aantal verdroogde exemplaren in mijn beukenhaag en haal ik de potplanten steeds wat later naar binnen vanwege het ontbreken van een echte winter, behalve dat ene weekje in februari dan. Het Zakboek voor de klimaattuin van Marc Verachtert en Bart Verelst laat zien hoe we met de huidige droogte en hevige stortbuien onze tuinen het best kunnen aanpassen en inrichten en, niet onbelangrijk, hoe je een positieve bijdrage kunt leveren aan het klimaat in je eigen buurt.

Marjans keuze
Over architect W.M. Dudok (1884-1974) en zijn oeuvre zijn al aardig wat boeken verschenen. Zijn bekendste gebouw is natuurlijk het Raadhuis van Hilversum, maar ook elders heeft hij zijn sporen nagelaten: van Velsen tot Eindhoven, van Rotterdam tot Groningen. Al die pracht is onlangs vastgelegd in een fantastisch fotoboek: Dudok by Iwan Baan. Het fascinerende is, dat fotograaf Iwan Baan de kantoorgebouwen, scholen, woonhuizen en villa's op een totaal nieuwe manier heeft gefotografeerd: schitterende foto's vanuit de lucht en gewoon losjes in de straat tonen de bouwwerken nu echt in hun omgeving, in het landschap of de woonwijk waarin ze zijn gebouwd. Iwan Baan voegt zo een nieuwe dimensie toe aan het werk van, wat mij betreft, een van de grootste architecten van ons land.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden