Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Event

Seminar - Nieuw leiderschap

Leiderschap, iedereen heeft of krijgt er mee te maken. De line-up van sprekers voor Seminar - Nieuw leiderschap was veelbelovend en het werd ook zeker waargemaakt.

Sandra Kok | 5 juli 2017 | 3-4 minuten leestijd

Een bruisend begin door Patrick Davidson (auteur van Musk mania en Wavemakers), die naast het dagvoorzitterschap ook een presentatie verzorgt. De aftrap qua presentaties was voor Daniëlle Braun (auteur van De corporate tribe) over tribal leadership / tough leadership. Boeiend om Daniëlle de vergelijking te zien maken tussen organisaties en tribes, over tribaal leiderschap. De boodschap is duidelijk. Wanneer we hetzelfde blijven denken, komt er geen innovatie en dus ook geen vernieuwing.

Herrieschoppers

Wanneer je spreekt over vernieuwing, over verandering, dan vraagt dit om beweging. Dat is precies wat Wavemakers doen. Patrick Davidson laat de aanwezigen zien wie deze ‘herrieschoppers’ zijn en wat zij hebben neergezet. Denk aan de mensen achter nieuwe organisaties als Tesla, Uber en Airbnb. Zij bewandelden geen nieuwe wegen, nee zij bestormden razendsnel met hun organisatie de markt. Een kijkje in hun manier van denken zet iedereen aan het denken. Ja, het kan echt anders.

Vertrouwen

Na de lunch werd ons een prachtig praktijkverhaal voorgeschoteld door Allard Droste (auteur van Semco in de polder). Hoe hij op gevoel een bedrijf overnam en hoe hij anders heeft moeten denken. Het resultaat? Een organisatie waar iedereen zijn rol heeft. Een rol waar medewerkers veel vrijheid hebben, eigen verantwoordelijkheid dragen zonder een autorisatiemodel. Er zijn ongetwijfeld een aantal regels, echter het feit dat een medewerker een deal kan sluiten van miljoenen en zelf kan besluiten of hij een bedrag weggeeft bij het afsluiten van de deal, is duidelijk op welke basis dit bedrijf gerund wordt. Het draait om vertrouwen! Bijzonder verhaal, dat vol passie werd gebracht. De methode van Allard: leef middenin je visie.

Het is interessant om te leren vanuit praktijksituaties en de verhalen van sprekers. Je vraagt je wel af wat het oplevert. Ap Dijksterhuis (auteur van Het slimme onbewuste) laat aan de hand van cijfers zien dat deelnemen aan iets groots (denkend aan de verhalen van eerdere sprekers) bijdraagt aan geluk. Bij iets groots kan het gaan om een bedrijf, een festival, een beweging etc. Geluk zit voor 40% in de genen, voor 10% in de omstandigheden en 50% van ons geluk komt van de keuzes die we zelf maken. Je hebt dus zelf voor een groot deel invloed op jouw geluk.

Exit

Goed leiderschap is echter eindig! Dat is de boodschap die blijft hangen aan het eind van de presentatie van Joep Schrijvers (auteur van Hoe word ik een rat? en Hoe raak je ze kwijt?). Vol humor vertelt hij over de 5 E’s van goed leiderschap. Ethisch, Effectief, Efficiënt, Egalitair en Exit. Exit, de eindigheid van een leider. Een leider is namelijk een leider zolang volgers volgen. En zij volgen tot nader order.

Een dag boordevol inspiratie over hoe leiderschap anders kan, vernieuwend, verrassend. Met alle middelen die ons tegenwoordig ter beschikking staan is het ook niet mogelijk om te denken dat op de huidige manier verder gaan nog lang succesvol zal zijn.

Hoog tijd om (een beetje) herrie te schoppen!

Sandra Kok heeft na meer dan 25 jaar in het bedrijfsleven in 2010 haar vaste baan ingeruild voor het ondernemerschap. Zij begeleidt bedrijven, ondernemers en professionals bij hun profilering on- en offline. Het is haar missie om jou succesvol te laten zijn op jouw manier, persoonlijk of zakelijk. De gunfactor wordt steeds groter en een goede persoonlijke profilering is cruciaal in het behalen van successen. Jij bent de schakel in alles wat jij wilt en realiseert. It’s all about You!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden