Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Bregje Spijkerman over teamsucces

‘Veel mensen zijn zich niet bewust dat je veel meer voordeel kunt halen uit een groep.’ Om dit bewustzijn te bevorderen, beschrijft Bregje Spijkerman samen met haar vader Rupert het teamkompas in Navigeer je team naar succes. M&L spreekt met Bregje Spijkerman over focus, route, drive en verbondenheid. ‘Sabotage zit ‘m vaak in drive.’

Ronald Buitenhuis | 8 december 2010
In het huidige management wordt er steeds meer verwacht dat de manager zijn plannen op een juiste wijze kan onderbouwen in woord en geschrift. Veel managers kennen van horen zeggen de benamingen van deze modellen, maar de juiste uitwerking en toepassing ervan is in veel gevallen nog een brug te ver. Veel professionals kennen de namen van veel van deze modellen, maar niet de juiste toepassing of wijze van uitwerking. Deze USB-stick 'Top 20 modellen aller tijden' van Tom den Hoed en Marischka Setz kan u als manager daarbij heel goed behulpzaam zijn. De gedachte dat de stick een lead generator is naar bijbehorende website, kan ik echter niet onderdrukken. Vanuit mijn werkveld als docent management is duidelijk dat er van de hedendaagse professional steeds meer wordt verwacht dat studenten businesscasussen moet leren uitwerken en onderbouwen. Hierbij wordt dus ook een betere kennis, uitwerking en toepassing van bijbehorende modellen gevraagd. Bij het vak van manager hoort mijns inziens als vanzelfsprekend ook het reproduceren en planmatig weergeven van de juiste gegevens door een juiste toepassing van de managementmodellen die horen bij de tekst en gegevens. Hogere managers kijken immers graag naar plaatjes, waardoor zij in één oogopslag kunnen zien waar het over gaat. De benaming van deze stick past mijn inziens perfect bij het product; 'Top 20 modellen aller tijden'. Het gaat immers om de modellen aller tijden. Denk hierbij aan de SWOT-analyse en Confrontatiematrix, de BCG-matrix, de vijfkrachten analyse, Igor Ansoff en Michael Porter. Prima modellen, maar de markt verandert en modellen veranderen. De nieuwe generatie managers gebruikt deze klassieke modellen, maar vraagt inmiddels ook meer. Denk hierbij aan de modellen van Robert Quinn of Derek Abell die duidelijk in opkomst zijn. Dus een goede start, maar in de nabije toekomst is deze stick zeer zeker geschikt voor een update. De voorbeelduitwerkingen kunnen veel professioneler en ook de bijbehorende presentaties zijn naar mijn mening van zeer lage kwaliteit. De uitwerkingen zijn bij de diverse Nederlandse uitgevers beter vormgegeven en beter uitgewerkt, op internet gratis verkrijgbaar. Zeker voor een digitaal product waren mijn verwachtingen hoog gespannen omtrent de uitwerking en kwaliteit van de PowerPoint-presentaties en verdere uitwerkingen. Het gevoel bekruipt mij dan ook dat de stick moet dienen als lead generator voor de in de inleiding genoemde site www.businessmodellen.com. Natuurlijk is dit prima, maar is dit uw en mijn bedoeling? Immers wat gebeurt er met de gegevens die u hier achterlaat? Is het niet een beter idee om de kwaliteit van het ter koop aangeboden product (de stick) te verbeteren, of in de omschrijving deze verwijzing te melden? Of is deze USB-stick toch de lead generator?
Over Ronald Buitenhuis
Na de School voor de Journalistiek en een periode als freelance journalist heeft Ronald Buitenhuis enkele jaren bij een persbureau in Oost Nederland gewerkt. Daarna was hij (eind)redacteur bij het Kluwer-tijdschrift ELAN, vakblad voor Directeuren en Commissarissen. Eind jaren negentig is het vaste dienstverband ingeruild voor zelfstandig ondernemerschap, onder meer met freelance (beurs)verslaggeving voor Business Update; het eerste beursprogramma op de Nederlandse televisie. Een logische vervolgstap was het freelance-eindredacteurschap bij RTL Z. De laatste jaren is geschreven pers de hoofdmoot van zijn activiteiten. Vaktijdschriften, kranten, boeken, interne communicatie... Daarnaast is Buitenhuis ook actief op het gebied van cd's en televisie en is zijn meest recente audio-activiteit is het maken van podcasts voor de site Managementenliteratuur.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden