Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Scrumles van scrummaster Jeff Sutherland

In Engeland verscheen deze week het overzichtswerk Scrum van de hand van Scrummaster en evangelist Jeff Sutherland. De Nederlandse belangstellende moet wachten tot de vertaling van Scrum in december bij uitgever Maven Publishing uitkomt.

Bertrand Weegenaar | 24 september 2014

In Scrum (‘Tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd’) doet Sutherland verslag van de ruim dertig jaar ontwikkeling van ‘zijn’ methode. Sutherland ontpopt zich als een humorvolle auteur in een stevig overzichtboek over de historie en toepassingen van Scrum. Het boek is niet primair gericht op ICT of projectmanagers maar op de generieke manager.

Scrum is een zogenaamde ‘agile’ methode die werkt met zelfsturende teams waarbij de klant in de rol van product-owner direct betrokken is, met tijd als stuurinstrument, en kenmerkt zich ten slotte door de nadruk op meetbaarheid. Scrum is een ontwikkelmethode die binnen de gehele ‘lean ideologie’ gebruikt wordt als een bewezen bouwsteen. Scrum wordt inmiddels door duizenden kleine maar ook grote bedrijven (ING en Bol) gebruikt als bewezen methode waarmee goede IT-oplossingen bereikt worden. Door het gebruik van korte sprints worden snel producten opgeleverd en aan de opdrachtgever gedemonstreerd.

Scrum is inmiddels ook zijn vleugels aan het uitslaan als methode voor andere projecttypen dan ICT. Beluister een recent interview met Sutherland. Of bekijk ook de Tedx Talk van Sutherland met veel managementlessen die ook in het boek terugkomen.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. In 2020-2021 schreef hij 8 artikelen Uit de boeken voor jonge leiders. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden