Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

APK voor ondernemers - Hoe je onder druk gezond en succesvol blijft

Op een dag in 2009 werd ik wakker. Op de intensive care. Ik wist niet wat er gebeurd was maar wel dat het over en uit was. Ik at niet meer, dronk niet meer, sliep niet meer. Een zware crash, zowel fysiek als mentaal.

Sebastiaan Hooft | 3 juli 2017 | 2-3 minuten leestijd

Dat heeft negen maanden geduurd en in die periode had ik veel tijd om na te denken. Ik wist dat het roer om moest en dacht: wat zou er gebeuren als je er elke dag voor kiest een gelukkig leven te leiden? Vanaf mijn jeugd had ik geleerd in de pas te lopen en later dicteerden bedrijven hoe ik moest leven. Mijn leven bestond uit werken. Een succesvol zakenman, dat word je niet, dat zit in je DNA. Ik had de laatste vijftien jaar non-stop gewerkt. Echt plezier in het ondernemen had ik niet, het was een verslaving.

Overdragen van mijn ervaringen

Maar binnen de kortste keren belden allerlei mensen mij op voor advies bij het opzetten van een bedrijf. Want als je met Sebastiaan ging ondernemen, dan werd je miljonair. Maar Sebastiaan wilde dat niet meer. Moest ik nou wéér een bedrijf beginnen? Die onrust heeft vier jaar in mijn systeem gezeten. In die vier jaar tijd heb een model voor goed ondernemerschap ontwikkeld. Ik sprak meer dan 500 ondernemers in 15 landen over hun ondernemerschap. De vraag was: ‘Hoe kan ik een gezond en gelukkig leven leiden én als ondernemer snel groeien?’ Ik ontdekte dat mijn kennis een bepaalde waarde vertegenwoordigde, dat ik mijn kennis als een product kon zien.

Gelukkig zijn is een keuze

In 2012 maakte businessaccelerator Rockstart gebruik van mijn kennis. Ik was hun Entrepreneur in Residence. In hetzelfde jaar vroeg Nyenrode Business University of ik onder dezelfde titel college wilde komen geven en twee jaar later gaf ik een spreekbeurt op de rode TEDx stip bij het Dell Center for Entrepreneurship. Ik ontdekte dat ik het belangrijk vind om mijn ervaringen aan zoveel mogelijk mensen over te brengen. Wat ik als ondernemer heb gedaan is namelijk helemaal niet bijzonder of uniek, daar is een systeem voor. Als je bewuster omgaat met vijf dingen kun je het sturen.

APK voor ondernemers

Via mijn colleges en spreekbeurten kan ik echter maar een beperkt aantal mensen bereiken. APK voor ondernemers is voor iedereen die het systeem onder de knie wil krijgen. Het boek is kort, eenvoudig en je kunt direct concreet aan de slag. Gelukkig zijn is een keuze waar je actief aan kunt werken en dat begint bij jezelf.

Sebastiaan Hooft richtte twintig bedrijven op en is daarmee een van de invloedrijkste techondernemers van Nederland. Hij stond in de Quote 500 van succesvolste selfmade ondernemers onder de 40. Hij is veelgevraagd spreker en mentor voor talloze startups, bovendien reist hij de wereld over als dj. Hij is de auteur van APK voor ondernemers.

Over Sebastiaan Hooft

Sebastiaan Hooft richtte twintig bedrijven op en is daarmee een van de invloedrijkste techondernemers van Nederland. Hij stond in de Quote 500 van succesvolste selfmade ondernemers onder de 40. Hij is veelgevraagd spreker en mentor voor talloze startups, bovendien reist hij de wereld over als dj.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden