Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Leren Veranderen – Geheel herziene 3e editie

Leren veranderen is al twintig jaar een veelgebruikt handboek voor de veranderkundige. Deze derde geheel herziene editie bestaat voor het eerst uit zowel het fysieke handboek, de kennissite www.lerenveranderen.nl en de kleurenapp.

Hans Vermaak | 7 maart 2019 | 2-3 minuten leestijd

Het boek biedt een actueel, compact en samenhangend overzicht van belangrijke veranderlessen. Op de kennissite doen we recht aan alle extra materialen die in twintig jaar tijd zijn ontwikkeld door ons en anderen: oefeningen, cases, videocolleges, toelichting, vierdieping, onderzoek, kennisclips. Het boek is daardoor nu iets compacter (en schappelijker) terwijl de site vier keer zoveel materiaal eraan toevoegt.

Handboek en website samen bieden alle benodigde kennis voor veranderaars in opleiding en praktijk. Ze stellen de lezer in staat om zowel de breedte te overzien als de diepte op te zoeken. Ieder kan zo zijn eigen lees- en leerroute volgen. Aan bod komen:

- Werken met de veranderkleuren: het palet van veranderbenaderingen, de dynamiek ertussen en de toepassingen ervan.

- Kijken en begrijpen: hoe je veranderopgaven afbakent en diagnosticeert en hoe je achterliggende oorzaken (vaak al doende) blootlegt.

- Strategie en plannen: hoe je een veranderaanpak met de grootste slaagkans vormgeeft en hoe je die concreet maakt en onderweg blijft bijstellen.

- Interveniëren en communiceren: wie eigenlijk de veranderaars zijn in organisaties, wat ze in hun mars moeten hebben en hoe ze invloed uitoefenen.

Leren veranderen is geschreven voor iedereen die verantwoordelijkheid neemt voor het (helpen) sturen en realiseren van veranderingen. Het geeft inzichten, methoden en instrumenten om op een professionele manier veranderingstrajecten te ontwerpen en tot leven te brengen. En lardeert dit met constructieve verwarring waar nodig.

Als je het boek koopt, krijg je automatisch toegang tot de kennisbank. Die combinatie van boek en site (en de verwijzingen naar elkaar) beschouwen wij als buitengewoon krachtig. Voor wie echter geïnteresseerd is in alleen de kennissite, kan daar tegen gereduceerd tarief toegang toe krijgen (via de site zelf). Maar besef: de boektekst blijft de ruggengraat vormen die in de website verder wordt ‘uitgepakt’.

Hans Vermaak is organisatieadviseur, docent en onderzoeker en combineert in trajecten waar mogelijk alle drie deze rollen. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandige in een netwerk van veranderaars. Hij is geassocieerd partner bij Sioo en bij Twynstra Gudde en senior research fellow bij NSOB. Hij is een van de auteurs van Leren Veranderen. Er is ook een werkboek bij Leren veranderen: Werken met Leren Veranderen.

Over Hans Vermaak
Hans Vermaak is adviseur, docent en onderzoeker. Zijn werk richt zich op uitdagende organisatieveranderingen. Een rode draad is dat het vaak om (maatschappelijke) vraagstukken gaat waar betrokkenen echt iets mee hebben en die hij samen met hen aanpakt. Hij is associate partner van Twynstra Gude en van Sioo. Als onderzoeker richt Vermaak zich op situaties en praktijken die zich niet makkelijk in conceptjes laten vangen. Hij deed lang onderzoek gedaan naar complexe opgaven in organisaties en promoveerde daarop cum laude. Zijn boek 'Plezier beleven aan taaie vraagstukken' werd bekroond als boek van het jaar 2009 door de OOA. Als docent professionaliseert Hans Vermaak vernieuwers en geeft hij schaduwadvies. Hij is associate partner van Sioo, waar hij de masteropleiding 'Advanced Change Methodologies' mee vormgeeft. Hij is verder 'visiting professor' aan de Copenhagen Business School (CBS/Simi). Hij publiceert over veranderkunde, systeemdenken, leerprocessen en onderzoek. Zo was hij coauteur van de boeken 'Leren in organisaties', 'Creative consulting' en 'Onderzoekende professionaliteit'. Hij schreef met Léon de Caluwé het handboek 'Leren veranderen'.
Over Léon de Caluwé

Léon de Caluwé was sociaal psycholoog. Hij werkte als trainer en adviseur van onderwijsmanagers bij het Katholiek Pedagogisch Centrum. Daarna was hij lid van de Adviesraad Voortgezet Onderwijs, een niet-ambtelijk adviesorgaan dat de minister van Onderwijs adviseert over beleidsonderwerpen. Daarnaast werkte hij als expert regelmatig voor de OECD en voor de Raad van Europa. Na een korte periode bij de SIOO kwam hij in 1988 bij Twynstra Gudde. Léon de Caluwé overleed in juni 2019.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Hans Vermaak, Léon de Caluwé
Leren veranderen

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden