Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

De wijsheid van vallen en opstaan

In de Maand van de Spiritualiteit (loopt tot en met 14 februari) is het goed om even rustig bij zaken stil te staan. Iedereen kent tegenslagen, persoonlijk en/of zakelijk. We worden getroffen door dood, echtscheiding, ontslag, of door een zwaar ongeluk. Depressies liggen op de loer. Velen zitten bij de pakken neer en anderen komen juist sterker uit de strijd. De één zoekt steun in het geloof, de ander bij vrienden of in het spirituele.

Bertrand Weegenaar | 3 februari 2016 | 1-2 minuten leestijd

Spiritualiteit in het management denken heeft met de hype van mindfulness een enorme boost gekregen. Wat recente titels: Mindfulness op het werk, en Mindfulness op het werk voor Dummies, en Het Mindfulness Kleur- en knutselboek.

Serieus en wetenschappelijk staat Brené Brown volop centraal in de spirituele discussie. Brown is een wetenschapper die zich gespecialiseerd heeft in kwetsbaarheid en schaamte. De boeken van Brown zijn zeer populair onder andere door haar twee zeer succesvolle TED Talks. Sterker dan ooit is haar meest recente boek dat handelt over technieken om met tegenslagen om te gaan.

Mensen die dit succesvol kunnen hanteren eenzelfde set eigenschappen: ze durven zich kwetsbaar op te stellen, kunnen zich rekeningschap geven en stoeien met hun verhaal. De basis wordt gevormd door het vertellen van verhalen aan jezelf en aan anderen. Door dit stoeien deel je dit verhaal, jouw verhaal met alle ups en downs, ontvang je feedback en kan je ontdekken dat je niet de enige bent die deze verhalen heeft. En het belangrijkste doel is je veilig maar kwetsbaar op te stellen.

Inmiddels is ook de winnaar gekozen van het Beste Spirituele Boek 2016: Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? van Inez van Oord.

Ter gelegenheid van de Maand heeft Ben Tiggelaar het kleine boek Mooi werk geschreven. Met als uitgangspunt de positieve psychologie. Mooi werk is al moeilijk te krijgen maar het werk van de leermeester van Tiggelaar, Martin Seligman van andere Gelukkig zijn kun je leren is goed verkrijgbaar.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. 

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden