Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Sterker door tegenslag - Hoe vind je je kracht terug als het leven je hard raakt?

Op 20 augustus 2013 had ik nooit kunnen bedenken dat dit boek er zou komen. Ik genoot die dag samen met mijn man Jan en goede vrienden, van La Dolce Vita in Italië. Na deze trip zou ik genoeg energie en inspiratie hebben om van mijn bedrijf een succes te maken. Het leven leek ons toe te lachen.

Inge Miltenburg-Bos | 2 oktober 2017 | 3-5 minuten leestijd

‘s Avonds tijdens het diner, ging mijn telefoon. Ik wilde eerst niet opnemen maar toen mijn telefoon nog een keer ging, gaf ik toe aan het idee dat iemand mij nodig had. Ik kreeg mijn moeder aan de telefoon. Ze huilde en was niet in staat om mij te vertellen waarvoor ze belde. Prompt kreeg ik een van mijn zussen aan de lijn en zij gaf mij het slechtste nieuws dat ik ooit gehoord had. Zij vertelde mij dat onze broer Stefan die ochtend zelfmoord had gepleegd.

Het is nauwelijks in woorden uit te leggen wat zoiets met je doet. De pijn, het ongeloof en het verdriet zette mijn wereld stil.

Ik had al een eigen praktijk en was goed onderlegt maar hier wist ik niets van. Ik had geen flauw idee hoe om te gaan met dit gruwelijke verlies. In mijn praktijk kwamen o.a. mensen die last hadden van overbelasting. Maar waar ik nu zelf doorheen ging, had ik nog geen kennis van. Ik ging zoeken naar de beste manier om enerzijds mijn praktijk draaiende te kunnen houden en anderzijds mijn rouwproces aan te kunnen gaan. Ik vond van alles en las over rouwfases die iedereen heeft bij verlies.

- Ontkenning

- Boosheid

- Onderhandelen

- Depressie en verdriet

- En uiteindelijk acceptatie

Toen ik die fases las, dacht ik alleen maar HOE ga ik dit doen. Maar daar kreeg ik geen antwoord op. Ik vond nergens de handvatten die ik zo graag wilde.

Zo startte mijn zoektocht naar hetgeen ik nodig had in de verschillende fases.

Doorgaan met werken werkte voor mij helend. Even de focus op een ander. Daarnaast ben ik mijn hele proces op papier gaan zetten. Ik voelde, ik huilde, schreeuwde en vond ook rust. En in die rust ontdekte ik de mogelijkheid om te groeien. Het beschrijven van mijn eigen proces en hetgeen er werkte voor mij, deed mij goed. En ik bedacht mij dat als het voor mij werkte, dit ook voor anderen kon werken. Op die manier ben ik mijn eigen bevindingen gaan toepassen in mijn praktijk en leerde ik ook weer van mijn cliënten.

Zo ontdekte ik wat werkte. Het bizarre was wel dat toen ik 6 maanden na het overlijden van Stefan wist dat ik mijn bevindingen wilde gaan delen in een boek, ik te horen kreeg dat mijn vader ook zou sterven. Hij had een hersentumor die hem binnen een half jaar fataal zou worden. Alles wat ik niet voor Stefan had kunnen doen, deed ik nu voor mijn vader. In die tijd ging ik mijn eigen gevonden handvatten heel bewust inzetten. En zo leerde ik dat ik kon kiezen wat werkte.

In de maanden na het overlijden van mijn vader viel alles op z’n plek. Ik ontwikkelde mijn manier van omgaan met tegenslag en ik ben er trainingen over geven. ‘Mijn manier’ noemde ik de Faith-methode.

De afgelopen jaren heb ik mijn kennis verdiept. Door mijzelf verder te ontwikkelen en kwam ik tot de ontdekking dat de Faith-methode ook resultaten boekt bij ander soort levensveranderende ervaringen. Zoals scheidingen, ontslag, burn-out of een ziekte. Tegenslag komt namelijk op verschillende manieren aan je deur kloppen. Inmiddels heb ik al veel cliënten kunnen helpen met mijn Faith-methode. Daarom ook de titel van dit boek, Sterker door tegenslag.

In mijn boek beschrijf ik mijn eigen zoektocht naar handvatten die werkelijk helpen als je leven lijkt stil te staan. Het delen van de inzichten geeft anderen steun en hoop. De afgelopen jaren ben ik meer dan sterk geworden en dit heeft geresulteerd in een nieuw bedrijf genaamd, Krachtig Mens. Met de Faith-methode bieden mijn team en ik de kaders die steun en richting geven bij herstel. Door medewerkers intensief en zorgvuldig te begeleiden wordt er een kracht aangeboord, waar niet alleen de medewerker profijt van heeft maar ook de werkgever. Een voordeel daarvan is, is dat onze manier van werken een dure burn-out voorkomt.

Inge Miltenburg-Bos is expert en ervaringsdeskundige op het gebied van ‘sterker worden door tegenslag’. Zij is grondlegger van de Faith-methode, een bewezen 5-stappen methodiek. Praktisch en pragmatisch. Zij beschrijft het ontstaan van de Faith-methode in haar boek Sterker door tegenslag. Juist door hetgeen iemand meemaakt, ontstaat de kans om te groeien. Inge biedt mensen de mogelijkheid om veilig en vanuit zelf ontwikkeld vertrouwen deze groei aan te gaan.

Over Inge Miltenburg-Bos

Inge Miltenburg-Bos is eigenaar en coach/therapeut bij Krachtig Mens. Daar werkt ze op basis van de Faith-methode met mensen die een levensveranderende gebeurtenis willen omzetten naar persoonlijke groei. Haar motto; 'wat je overkomt is geen keuze, wat je er daarna mee doet wel' vindt men in haar hele manier van coachen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden