Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

De Make Mindset - Hoe organisaties ambitie kweken en waarmaken

Lidewey van der Sluis zet je in haar nieuwe boek ‘De Make Mindset’ aan om jouw drijfveren te ontdekken en hoe jij samen met collega’s ambities kunt waarmaken. Met de tijd als vriend en de mogelijkheid om te werken als kans. Want kunnen werken is toch een voorrecht?

Lidewey van der Sluis | 28 juni 2024 | 3-4 minuten leestijd

In een wereld die snel verandert en vraagt om transities, zijn mensen nodig die ambitie tonen. Dat zijn mensen met de ambitie om gewenste adaptaties en beoogde transities te gaan realiseren. De Make Mindset is geschreven voor mensen met dit soort ambities; mensen die de daad bij het woord willen voegen. Zij die er wat van willen maken, beschikken over de Make Mindset. De Make Mindset is de professionele mentaliteit om kansen te willen benutten en ambities te realiseren.

Voorrecht

Lezers krijgen in dit boek vanuit wetenschappelijk perspectief praktische instrumenten aangeboden om deze Make Mindset eigen te maken en bij hun collega’s te ontwikkelen.

De Make Mindset leert mensen positief te denken over werk. Werken wordt neergezet als een voorrecht. Kunnen werken wordt gezien als een mogelijkheid om in gezondheid vanuit vrijheid iets te doen voor de wereld, voor collega’s, en voor jezelf.

De uitdrukking dat je moet werken, wordt als ouderwets en misplaatst opgevat. In dit boek wordt elke werkdag van gezonde en bevrijde mensen beschouwd als een ruimte van nieuwe kansen waarin ambities kunnen worden waargemaakt.

Motor van innovatie, transitie en creativiteit

Dit paradigma is het denkkader waarbinnen de Make Mindset de motor is van innovatie, transitie, en creativiteit.

Deze motor zit niet in machines of computers, maar in mensen. In alle mensen die wereldwijd in gezondheid worden geboren, opgroeien en daarna gaan werken, zit een hart. De vaardigheden van het hart maken mensen meesters in hun werk. Dat zijn skills zoals kunnen samenwerken, communiceren, en kritisch, positief, en creatief kunnen nadenken.

In een tijd waarin technisch steeds meer mogelijk is, wordt een beroep gedaan op dit menselijke potentieel. Ook in organisaties. Klein of groot. Dit boek is geschreven voor mensen die in een organisatie als werkcontext dit menselijke potentieel mogen aanwenden, benutten, en ontwikkelen. Dat zijn bestuurders, directeuren, ondernemers en andere leidinggevenden.

Leiderschap als vak en integrale verantwoordelijkheid staat in dit boek centraal. Meer specifiek gaat het over bewust, verantwoord, inclusief, en weloverwogen leiding te geven aan jezelf, collega’s, teams met de toekomst van de organisatie als geheel voor ogen. De Make Mindset maakt dat mogelijk. De Make Mindset maakt het vervolgens mogelijk om in een organisatie ambitie te kweken en deze ambitie waar te maken.

Kweekset voor de Make Mindset

Het boek bestaat uit 5 kernhoofdstukken die samen een kweekset vormen voor de Make Mindset. In deze hoofdstukken krijgen lezers instrumenten aangeboden om als leidinggevende de Make Mindset bij henzelf en bij collega’s in de organisatie te diagnosticeren en te ontwikkelen. Deze instrumenten zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en vormgegeven als bruikbare conceptuele modellen.

In De Make Mindset worden de instrumenten besproken en toegelicht, maar hier alvast een korte beschrijving.

LEIDERSCHAP: Orkestreer de dans in het PARC

INWAARTS LEIDERSCHAP: Identificeer jouw ambitie met het AmbitieKompas

ZIJWAARTS LEIDERSCHAP: Geef collega’s een AmbitieBoost

OPWAARTS LEIDERSCHAP: Maak gebruik van de AmbitieBasics

VOORWAARTS LEIDERSCHAP: Kwalificeer de organisatie voor de AmbitieAward

Als je aan deze 5 elementen van leiderschap gaat werken zal de organisatie efficiënter en effectiever functioneren. Werken vanuit de Make Mindset is een way of life. Het is werken vanuit een positieve mindset en de overtuiging dat de mens tot grote dingen in staat is, mits hij of zij het voor zich kan zien. If we can dream it, we can do it. Dat idee. Dat is de Make Mindset.

Over Lidewey van der Sluis

Prof. Dr. Lidewey van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit. Tevens is zij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en visiting professor aan de Berlin School for Creative Leadership. Zij heeft 180+ publicaties op haar naam staan en opereert in de driehoek van wetenschap, bedrijfsleven, en overheidsinstellingen. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden