Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

MEER Moois - De ontdekking van de natuur

Vanaf mijn thuiswerkplek kijk ik uit op enkele al bloeiende struiken, die druk bezocht worden door verschillende soorten bijen. De aanwezigheid van al die bijen stemt mij vrolijk. Het gaat immers niet goed met deze diersoort...

Marjan Maandag | 7 mei 2021 | 1-2 minuten leestijd

Maar gelukkig verdiepen allengs meer mensen zich in de problematiek van dit nijvere insect en doorzien het belang, ja zelfs de noodzaak van dit diertje in ons ecologische systeem.

In wezen is dit niets nieuws. Al eeuwenlang leert de mens telkens weer nieuwe dingen van en over de natuur. Zo blijkt duidelijk uit De ontdekking van de natuur, een fantastisch mooie en lijvige uitgave, die uitpuilt van de schitterende illustraties.

Auteur Hans Mulder vertelt in dit boek twintig uiterst prettig leesbare verhalen. In zijn eigen woorden: ‘In dit boek met een nogal ambitieuze titel vertel ik u natuurlijk niet hét verhaal over de ontdekking van de natuur. Dat kan helemaal niet. Het zijn twintig verhalen over onderwerpen en mensen die een meer of minder belangrijke rol hebben gespeeld in het ontsluieren van de geheimen die de natuur verborg voor de Europese mens tussen pakweg 1500 en 1900.' En zo wordt ons duidelijk hoe de blik van de mens op de natuur in de voorbije eeuwen telkens weer fundamenteel veranderde.

Een soepele pen, een overweldigende keuze aan illustraties en een prachtige vormgeving maken dit boek tot een bijzonder bezit. Niet in het minst vanwege de kunstige tekeningen van Johannes Schepens in zijn levenswerk De groote wonderen Gods beschouwd in het kleine diertje: de honingbye...

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden