Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Vaart maken

Hans van der Loo gaat in ‘Vaart maken’ in op ‘versnellen dwars door de hoogste golven heen en to the max presteren’. Het is een prettig leesbaar boek dat speels en met veel variatie een effectief denkraam aanbied waarin energie, prestaties en gedrag onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden. De gebruikte metafoor hierbij is het oceaanzeilen.

Henk van Tent Becking | 5 november 2014

Na de inleiding, die begint met de vergelijking van de stilstaande lezer in de file, begint het boek met een verhaal over ‘nog één keer laten zien wat je kunt’ in de ’Blue Ocean Race’. Dit fictieve verhaal wordt onderbroken door non-fictie kaders met een beschouwing van de gebeurtenissen. Aan het slot van ieder hoofdstuk geeft Van der Loo een samenvatting van de kern van dit hoofdstuk en kernvragen. Wat is voor jou van toepassing? Deze structuur maakt het boek verrassend prettig en zeer goed leesbaar. In de opvolgende hoofdstukken mis ik wel de verhalen. Na hoofdstuk 1 komt het Oceaanzeilen in de file en valt de metafoor stil. Het ‘vaart maken als het stormt’ had van mij best een oceaanzeilers verhaal mogen zijn. Hoe verder je leest in het boek hoe meer je herkent en de herhaling veroorzaakte bij mij soms een zucht. Dat het realiseren van ambities en prestaties is meer dan alleen wilskracht tonen en plannen maken. Het is in de eerste plaats ook doen! Deze boodschap komt helder en goed over. Er zijn vele verwijzingen naar gedachtengoed zoals ‘Agile’, bijzonder bedrijven zoals ‘AirBnB en Booking.com’, theoretische kaders , afbeeldingen en persoonlijke vragen. ‘Vaart maken’ is hiermee een verrassend boek dat vlot leest en voor een breed publiek is geschreven. Een aanrader voor iedereen die geïnspireerd wil worden om met meer energie samen een resultaat neer te zetten.

Over Henk van Tent Becking

Henk van Tent Becking EMIM MCM CMC ACP is zelfstandig interim-manager en organisatieadviseur (www.unstrug.nl) en helpt bedrijven met het vinden van een passend en duurzaam antwoord op een veranderende wereld. Als gecertificeerd lid van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (OOA; www.ooa.nl) is van Tent Becking onder andere betrokken bij de zoektocht naar ‘de OOA van de toekomst’.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden