Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Maak van je conflict een kans

Elke letter van ‘Maak van je conflict een kans’ ademt de expertise van schrijfster Dana Caspersen: het is niet voor niets dat zij expert is op het gebied van conflictoplossing en bemiddeling. Ook niet gek dat zij internationaal als bemiddelaar werkt en dat zij mensen leert hoe zij conflicten kunnen oplossen en de dialoog kunnen verbeteren.

Margreet Noordanus | 4 augustus 2015

Oftewel: dat legt de lat hoog voor de inhoud van Maak van je conflict een kans - De 17 principes van conflictoplossing! Wat mij betreft geen probleem vanwege het feit dat het uitgangsprincipe simpel is: het doorbreken van conflicten door jouw gedrag te veranderen. Dit wordt mogelijk door de prachtige en heel aanschouwelijke manier waarop de schrijfster je inzicht geeft in hetgeen er ‘achter’ het conflict zit en hoe je voor jezelf op kunt komen en tot werkbare afspraken kunt komen, in plaats van te belanden in een eindeloze onoplosbare cyclus van conflict en verergerende conflicten. Het unieke – zeer ondersteunende - gebruik van de kleuren en vooral het feit dat er weinig tekst in dit boek staat, maken dit boek wat mij betreft tot een echte topper. In één oogopslag zie je het principe en het antiprincipe. Deze worden kort en bondig uitgelegd. Dit maakt het boek tot een handig naslagwerk, vooral omdat ik ervoer heel snel automatisch te weten waar de rode en zwarte bladzijden voor staan. De 17 principes van conflicthantering staan keurig vermeld in de inhoudsopgave, je kunt direct zien waar je moet zijn als ‘de nood aan de man is’. De 17 principes vallen allen onder 3 hoofdgroepen: Stimuleer luisteren en spreken, Verander het gesprek, Zoek naar oplossingen. Bijzonder is dat de titels van de 3 hoofdgroepen, meteen exact inzicht geven in hoe je een conflict aanpakt en liever nog: vermijdt. Een heerlijk overzichtelijk boek vol met relevante informatie. Geen letter te veel, alles concreet en duidelijk. Tip: gebruik dit boek niet alleen voor volwassenen! Kinderen kunnen hier volgens mij namelijk heel veel aan hebben – wellicht is het een goed idee om dit op scholen als lesboek op te nemen en een aantal lesuren te besteden aan hoe je van een conflict een kans kunt maken. Dat zal uiteindelijk helpen een boel conflicten op deze wereld te voorkomen en wie wil dat nou niet?!

Over Margreet Noordanus

Margreet Noordanus is coach en trainer. Ze is de drijvende kracht achter PaardenInzicht en verzorgt Coaching en Training met Paarden.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden