Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

The Floor is Yours - 'Doe er je voordeel mee'

Wil je applaus en bedolven worden onder bloemen aan het einde van jouw voordracht? Koop en lees dan dit boek! Hans Van de Water en Toon Verlinden schreven The Floor is Yours, Leren presenteren van brainstorm tot applaus. Met hulp van dit boek kun je als spreker eindelijk de strijd om de aandacht winnen van de smartphone.

Fred Rutgers | 8 december 2017 | 2-3 minuten leestijd

Je herkent het vast, sprekers die een verhaal houden op een saaie toon dat niet alleen veel te lang is, maar ook nog eens zonder inhoud en structuur. Altijd weer een mooie reden om even je mail af te wikkelen op je smartphone of om gewoon even lekker een hazeslaapje te doen. Je ziet het vaker gebeuren dan je lief is. Maar wat nu als jij binnenkort zelf de zeepkist op moet? Dan wil jij hoe dan ook voorkomen dat jij aan het eind van jouw verhaal de halve zaal moet gaan wekken. Maar hoe pak je dat aan? De oplossing is eigenlijk vrij simpel. Bestel vandaag nog dit boek. Lees het zorgvuldig en volg de vele tips op. Je hoeft echt geen geboren topspreker te zijn om een zaal te boeien en jouw boodschap over te brengen. Met hulp van de tips in dit boek worden beginnende sprekers goede sprekers en worden ervaren sprekers nog beter.

Zelf mag ik al jaren regelmatig groepen van diverse omvang toespreken. En als ik mag geloven wat mijn toehoorders ervan vinden doe ik dat best aardig. En toch heb ik diverse zeer waardevolle tips overgehouden aan het lezen van dit boek. Overigens word je van dit boek niet alleen een betere spreker. Je kunt heel veel van deze tips ook gebruiken bij het schrijven van blogs en andere artikelen.

Ik denk dat je met deze tips ook die leuke dame die je in de kroeg probeert te versieren langer kunt boeien. Hoe bouw je een goed verhaal op? Hoe verzin je een pakkende titel, en wat ga je wel en niet vertellen? Wat wil je dat de toehoorders zich morgen of volgende week nog herinneren van je verhaal en hoe zorg je ervoor dat die boodschap ook echt blijft hangen? Dit soort vragen zijn belangrijk om te scoren met je speech. Want wat kun jij je nu nog herinneren van de laatste speech die je hebt gehoord? En wat heb je er uiteindelijk mee gedaan? Dit boek helpt jou om jouw boodschap wel succesvol over te brengen.

Wat wil je? Toehoorders of meelezers? Het verschil zit hem in de sheets en jouw verhaal. Hoe maak je een goede presentatie? Overvolle sheets brengen niets over. Schrijven is nu eenmaal schrappen. Je kunt nu eenmaal niet de wereldvrede regelen op één sheet. Liever iets minder vertellen dat blijft plakken, dan een eindeloos betoog waarbij niemand meer weet waar het ook alweer over ging.

Aan het eind van het boek vertellen de auteurs hoe een presentatie van slechts vijf minuten over een ingewikkeld onderwerp hun leven heeft veranderd. Wil je hier net als ik ook jouw voordeel mee doen? Maak jezelf en jouw toehoorders dan blij en koop en lees The Floor is Yours.

Over Fred Rutgers

Fred Rutgers, Retailexpert en trendwatcher, helpt ondernemers en hun medewerkers om weer plezier te krijgen in hun werk en meer rendement en groei te realiseren. Dat doet hij via persoonlijke coaching, boeken en blogs. Hij wordt regelmatig gevraagd als spreker over deze onderwerpen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden