Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

De kracht van onredelijke mensen

The power of unreasonable people How Social Entrepreneurs Create Markets That Change the World is vers van de pers. Aangekondigd als het boek waarop tijdens het World Economic Forum (WEF) het drukst over werd gesproken. Auteurs John Ellington en Pamela Hartigan hebben de handschoen opgepakt en de bijzondere modellen bestudeert die in de periferie van de 'grote' Westerse economieën worden uitgewerkt en geïmplementeerd. Innovaties in Derde Wereldlanden zijn vaak uit nood geboren, maar daarmee niet minder waardevol, krachtig en bruikbaar.

Bertrand Weegenaar | 22 februari 2008

Het meest bekend is inmiddels het microkrediet zoals dat is uitgewerkt in Bangladesh door Muhammed Yunus. Het leverde hem na decennia werk en risico's internationale faam en in 2006 de Nobelprijs voor de Vrede op. Maar dit is niet het enige succesvolle voorbeeld van sociale entrepreneurs en business-innovatie. Vanuit noodzaak wordt meer geïnnoveerd dan vanuit de luie stoel op Wall Street. Volgende week zal ik de ins en outs bestuderen, lekker dicht bij Davos, hart van het WEF. Een soort van a-sociaal entrepeneurschap zo op een besneeuwde berg. Onredelijk, het is een kwestie van definitie.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. In 2020-2021 schreef hij 8 artikelen Uit de boeken voor jonge leiders

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden