Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem - 'Ideaal cadeau'

Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem belooft antwoord op vragen als: Waarom zitten er alleen maar lelijke mannen op Tinder? Waarom wil je winnen van je navigatiesysteem? Waarom lijken je selfies niet op jou? - Rick Lindeman las het boek voor Managementboek.nl

Rick Lindeman | 10 november 2020 | 1-2 minuten leestijd

Toen Rens van der Vorst zich af vroeg of zijn aanbestedingsvoorwaarden wel werden gelezen stelde hij voor om 'dwergen geen bezwaar' op te nemen. Als mensen dat zouden lezen zouden ze immers daar wel op reageren. Helaas dacht zijn directie daar anders over.

Dit soort 'Technologiehacks' gebruikt van der Vorst omdat hij zich vragen stelt bij onze technologische wereld en zijn positie daarin. Als Spotify mooie muziek voorstelt, zegt dat wat over het algoritme of dat wij zo voorspelbaar zijn geworden?

In zijn boek Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem stelt Van der Vorst 101 vragen die je aan het denken zetten. Hij doet dit steeds in column van twee pagina's. Dit werkt prima. Als je een momentje hebt, pak je zo dit boek erbij. Zo word je meteen aan het denken gezet over iets wat je tot nu toe als onvermijdelijk aanvaardde.

Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem is een ideaal Sinterklaascadeau voor de technoptimist, of juist voor degene die er eigenlijk niks van moet hebben. Immers, iedereen is immers bijna smartphone verslaafd, zonder dat ie eigenlijk weet waarom. Na dit boek is ie dat nog steeds, maar weet ie wel beter waarom.

Over Rick Lindeman

Rick Lindeman is Master Facilitator en Veranderaar. Daarnaast is hij Auteur van het Natuurcanvas.

Hij is de oprichter van het Faciliteer Atelier. Dit verzorgt strategische workshops voor klanten zo breed als de Indonesische overheid en de Nederlandse Gamedeveloper community.

 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden