Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Succesvol doelen bereiken - 'Aanrader'

Heb jij behoefte aan meer informatie over sturing en wil je weten hoe je in duidelijke stappen het sturingsproces binnen je eigen organisatie versterkt? En dan ook nog kort, bondig en helder opgeschreven? Dan is Succesvol doelen bereiken van Toine van Helden het boek voor jou!

Brigitte Koehler | 1 december 2017 | 1-2 minuten leestijd

Hoe bepalen organisaties wat ze willen bereiken en hoe sturen ze hierop? Dat is dé vraag waar Toine van Helden zijn boek Succesvol doelen bereiken mee begint. En het antwoord hierop is ‘weinig doordacht’. Terwijl in de dagelijkse praktijk veel problemen te herleiden zijn tot fricties in het sturingsproces.

Succesvol doelen bereiken is een zeer helder geschreven boek(je). Geen vuistdikke pil maar gewoon kort, bondig en helder opgeschreven. Het boek begint met een duidelijke uitleg over de logica van sturen en vervolgt met lijnen van communiceren als aanvulling op die logica. Inzetten van mensen zijn de kracht van een organisatie en dit alles resulteert in een doelenboom. Kort samengevat, doelenbomen geven structuur aan sturen en hoe te communiceren hierover. Vervolgens laat Van Helden stap voor stap zien hoe je binnen je eigen organisatie sturingsprocessen kunt versterken. Je leest dit boek in een avond uit. Maar vervolgens pakte ik het zeer geregeld weer uit mijn kast omdat dit boek echt antwoord geeft op vragen die ik had over het uitwerken van een doelenboom. Het is echt een naslagwerk waarmee je je voordeel kunt doen. Dat is meteen ook de belangrijkste reden waarom ik dit boek heb opgepakt. Een aantal jaar geleden heb ik eens geworsteld met het opstellen van een doelenboom. En vooral ook met het overtuigen van anderen van het nut hiervan. Had ik toen maar Succesvol doelen bereiken van Toine van Helden gehad!

Een goede aanvulling op de theorie zijn de verschillende voorbeelden die je als bijlage bij dit boek vindt. Deze voorbeelden geven je een goed idee over de verschillende toepassingen van de doelenboom. Vervolgens kun je zelf aan de slag. Ik vind het boek een aanrader!

Over Brigitte Koehler

Brigitte Koehler is gespecialiseerd in arbeidsmarktbeleid en loopbaanadvies.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden