Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De burn-outspecialist - In 10 stappen uit je burn-out - 'Tal van handvatten'

Dit boek van Laurna Fenenga is primair bedoeld voor mensen die in een burn-out zitten of daarin dreigen te geraken. Bij een burn-out is het belangrijk om de oorzaken bij de bron aan te pakken, zodat je in de toekomst niet opnieuw ziek wordt.

Hanneke Tinor-Centi | 22 december 2017 | 1-2 minuten leestijd

Fenenga weet, uit eigen ervaring, dat een burn-out het gevolg is van onbewuste patronen, overlevingsmechanismen en oude pijnpunten die zijn ontstaan in de vroege jeugd van de patiënt. Zij legt in haar boek uit waarom het zo belangrijk is om in het verleden te zoeken naar de oorzaken zodat je (meer) inzicht krijgt in jezelf, in je huidige emoties, blokkades en denkpatronen.

De burn-outspecialist - In 10 stappen uit je burn-out is in feite een handboek dat mensen met een burn-out, of zij die dreigen er een te krijgen, stap voor stap uit hun situatie haalt. Naar mijn mening is dit boek echter ook nuttig voor hen die meer over het fenomeen ‘burn-out’ willen weten; het verhoogt zeer zeker de begripsvorming rond deze aandoening.

Voor mensen die sensitief zijn en van jongs af aan overleefstrategieën hebben opgebouwd, wellicht geen goede hechting hebben ervaren met hun moeder en/of bepaalde (maskerende)karaktereigenschappen bezitten, is de kans om een burn-out te krijgen groter.

De burn-outspecialist - In 10 stappen uit je burn-out bevat tal van inspirerende ervaringen die door de lezer herkend zullen worden en waardoor zij inzicht krijgen in hun eigen situatie. Bovendien biedt Fenenga de lezer tal van handvatten om patronen te herkennen en te doorbreken. Fenenga beschrijft haar ervaringen en adviezen op een dusdanige wijze dat het aanspreekt en prettig leest, ondanks het ingewikkelde onderwerp.

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden